Efterårstid rimer på suppetid. Og af samme grund rimer efterår også ofte på tarteletter med høns i asparges. Der er nemlig ikke noget så lækkert som at koge en stor suppehøne eller kylling til en god og kraftig hønsekødssuppe og så lave høns i asparges på 2. dagen. Et rigtigt hyggeligt weekendprojekt, som faktisk ikke kræver ret meget andet tid. Og så kan man se frem til lækker aftensmad.

Se også – Hønsekødssuppe I Hønsesalat I Kyllinge pie med butterdej og grøntsager

Tarteletter med høns og nye danske asparges…

Tarteletter med høns i asparges.

For ikke så længe siden kogte jeg en stor portion hønsekødssuppe til vores aftensmad. Selve suppen spiste vi med suppeurter og hjemmelavede kødboller og melboller. Og dagen efter plukkede jeg hønsekødet af skroget og lavede tarteletter med høns i asparges til aftensmad. En supergod måde at strække en lækker økohøne til 2-3 måltider, uden at man nødvendigvis skal spise det samme til aftensmad 3 dage i træk. Selvfølgelig kan man også spise hønsekødssuppen med grøntsager og hønse- eller kyllingekødet skåret i mindre tern i stedet for kød- og melboller. Men vi havde lyst til tarteletter, så sådan blev det.

Høns i asparges er for øvrigt ikke den eneste mulighed, når man har kogt suppe på en høne eller en kylling. Man kan i stedet vælge at skære kyllingekødet af skroget, ligesom når man parterer en stegt kylling. Kødet kan serveres med aspargessauce og eller sur-sød sauce og kogte kartofler. Man kan også afkøle kyllingekødet, plukke det i mindre bidder og bruge det i en hjemmelavet hønsesalat med bacon og små ristede champignons. Superlækkert i en croissant eller sandwich eller som klassisk forret ovenpå en frisk skive ananas.

Tarteletter med høns i asparges
Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Tarteletter med høns i asparges

Samlet tid30 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 1 kogt suppehøne eller kylling (eller 2-3 stk kogt kyllingebryst)
 • 2 ds aspargessnitter
 • 25 gr smør
 • 2 spsk hvedemel
 • 1½-2 dl suppe fra den kogte høne/kylling (kogevandet)
 • 1 dl fløde
 • 10 stk tarteletskaller
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Pil hønse- eller kyllingekødet af skroget, pluk det i mindre stykker. Bruger man kogt kyllingebryst plukkes eller skæres kødet i mindre stykker.
 • Afdryp aspargessnitterne i en sigte. Husk at gemme vandet. 
 • Smelt smørret i en gryde og rør melet ud heri. Tilsæt aspargesvand og suppe fra hønen/kyllingen og pisk kraftigt til en klumpfri masse.
 • Tilsæt fløde og bring saucen i kog. Lad saucen koge igennem i et par minutter, til den tykner og evt. melsmag forsvinder. 
 • Vend plukket hønsekød/kyllingekød og aspargessnitter i saucen og smag til med salt og peber. Varm stuvningen godt igennem.
 • Lun tarteletterne efter anvisning på pakken og fordel hønsekødsfyldet i tarteletterne.
 • Pynt evt. med cherrytomater og persille eller karse og server straks.

Den hurtige tilberedning.

Nu er det jo ikke altid, at man har tid eller lyst til at koge hønsekødssuppe. Også selvom det er en superlækker og nem måde at strække en god kylling eller høne til 2 fantastiske måltider på. Men så kan man heldigvis i stedet lave høns i asparges på den nemme måde ved blot at koge et par kyllingebrystfileter.

Kyllingerne skal bare i en gryde med letsaltet vand. Og måske lidt peberkorn, persillekviste, laurbærblade og lignende. Herefter skal kyllingestykkerne simre ved svag varme i ca 20 minutter, indtil de er møre. Og jeg må jo altså indrømme, at jeg ofte bruger kyllingebrystfileter, når vi får tarteletter. Det kræver jo lidt tid at koge en kylling eller suppehøne, hvilket man ikke altid har på en hverdagsaften. Men lyst til tarteletter kan man til gengæld ofte have.

Om sommeren er det i øvrigt superlækkert at bruge friske grønne eller hvide asparges til høns i asparges. De grønne asparges skal blot skæres i mindre stykker, hvorimod de hvide asparges skal skrælles først. Men høns i asparges er altså primært noget, som vi spiser om vinteren herhjemme hos os. Så det er altså ikke så tit, at vi får tarteletter med høns i asparges med friske asparges.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)