For ikke så lang tid siden, kogte jeg en portion lækker hønsekødssuppe til vores aftensmad, som vi spiste med masser af grøntsager, kød- og melboller. Faktisk kunne jeg sagtens have skåret den store, lækre kylling, som jeg kogte suppen på, i mundrette bider og have kommet dem i suppen i stedet for bollerne, men jeg havde andre planer med kyllingekødet. Det skulle nemlig laves til en omgang høns i asparges – eller kylling i asparges om man vil, og efterfølgende fyldes i store, lækre tarteletter.

Har man nu ikke lige kogt en portion hjemmelavet hønsekødssuppe – selvom det er en super lækker og nem måde at strække en kylling eller høne til 2 fantastiske måltider på, så kan man sagtens lave høns i asparges ved i stedet at koge et par kyllingebrystfilet’er møre i en gryde med letsaltet vand. Det gør jeg faktisk 9 ud af 10 gange, når vi får tarteletter. Det kræver jo lidt tid, at koge en kylling eller suppehøne, og det har jeg ikke altid tålmodighed eller tid til, på en helt almindelig hverdagsaften. Om sommeren er det desuden ret lækkert at bruge friske grønne eller hvide asparges, men af en eller anden grund er høns i asparges primært en vinterspise, hvilket muligvis hænger sammen med den dejlige, varme hønsekødssuppe som ikke just kan påstås at være en sommerklassiker.

Høns i asparges er i øvrigt ikke den eneste mulighed, når man har kogt suppe på en høne eller kylling. Kyllingekødet kan i stedet skæres af skroget og serveres med aspargessauce og kogte kartofler, eller man kan afkøle kyllingekødet og derefter plukke det i mindre bider og bruge det i en portion hjemmelavet hønsesalat med bacon og små ristede champignons.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Tarteletter med høns i asparges

Samlet tid30 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 1 lille kogt suppehøne eller kylling (eller 2-3 stk kyllingebryst)
 • 2 ds aspargessnitter
 • 25 gr smør
 • 2 spsk hvedemel
 • 1½-2 dl suppe fra den kogte høne/kylling (kogevandet)
 • 1 dl madlavningsfløde
 • 10 stk tarteletskaller
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Pil kyllinge- eller hønsekødet af skroget, pluk det i mindre bidder og stil det til side.
 • Bruges der kyllingebryst, så kog disse under svag/jævn varme i 15-20 min, indtil de er gennemtilberedte. Husk at gemme lidt af kogevandet. Pluk kyllingebrysterne i mindre bidder. 
 • Hæld aspargessnitterne til afdrypning i en sigte men gem vandet. 
 • Smelt smørret i en gryde og rør melet ud heri. Tilsæt aspargesvandet og pisk kraftigt til en klumpfri masse. Tilsæt herefter suppe og fløde og bring saucen i kog. Lad saucen koge igennem i et par minutter, til den tykner og evt. melsmag forsvinder. 
 • Vend kyllingekød og aspargessnitter i saucen og smag til med salt og peber. Varm stuvningen godt igenne, og lun tarteletterne efter anvisning på pakken.
 • Anret stuvningen i skallerne, pynt evt. med tomatbåde og persille eller karse og server straks.

Noter

Høns i asparges kan sagtens fryses, så når man alligevel er i gang, kan man lige så godt lave en ordentlig portion. Så er der nemt tarteletfyld til en anden god gang. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)