Nu går året på hæld, det er den mørke tid….. som en af linjerne lyder i introsangen til en julekalender, men åhhh hvor er der bare mange ting at glæde sig til og som skaber lys i mørket. Faktisk ved jeg næsten ikke, hvor jeg skal starte, når der er så forfærdeligt mange ting, som jeg glæder mig til i løbet af december.

Der er selvfølgelig de indlysende som juleaften, de hyggelige og rolige juledage spækket med julefilm i nattøj, juleslik og julegaver, julefrokoster og desuden masser af familiehygge, men der er nu også en masse andre og fine små ting, som jeg glæder mig til i løbet af denne her måned, som uden sammenligning står højest på min liste over fantastiske måneder.

 

 

I december glæder jeg mig til –

At besøge et par af de mindre julemarkeder, som afholdes her omkring Vejle og se, hvad de mange boder kan byde på, finde årets juletræ og ikke mindst spise en grillet pølse med brød og god sennep, et par æbleskiver eller måske en friskkogt klejne.

At drikke varm hjemmelavet kakao med skumfiduser, som i julens anledning er skiftet ud med skumnissemænd – en af mine yndlingsjulegodter.

At bruge en hel aften på at lave hjemmelavet konfekt og brændte mandler sammen med min mor. Vi går op i det med liv og sjæl og får gerne lavet alt for meget, men som regel bliver det hele spist alligevel.

At eksperimentere med hjemmelavet kirsebærsauce til vores ris a la mande af de syltede kirsebær, som jeg lavede midt i sommervarmen, da kirsebærsæsonen var over os. Føles som om, det er frygteligt lang tid siden, at jeg stod og udstenede de smukke, røde bær.

At nyde adventskransen og lysene der tændes ét for ét søndag efter søndag med et glas varm gløgg og måske en hjemmebagt julesmåkage. Jeg har planer om at lave en ordentlig portion gløgg ekstrakt inden alt for længe – den kan sagtens holde sig på køl og så er det nemt lige et spæde et skævt op med rødvin i en gryde og få minutter efter er der varm, hjemmelavet gløgg klar til servering. Overvejer også at lave en portion perlende gløggbobler der er skønne som velkomstdrink og til snacks.

At tage på julegaveindkøb med Morten og få købt de sidste julegaver til dem vi holder af inklusive hinanden. Gerne afsluttet med et cafébesøg med en god frokost eller måske kaffe og kager – det afhænger lidt af tidspunktet på dagen.

At afprøve et par af de mange juleopskrifter, som står på min to do liste. Listen er lang, for der er så mange klassikere, som vi nødigt vil undvære i julen, men jeg får alligevel afprøvet et par nye ting hvert år. Til gengæld kommer der også gerne lidt nye opskrifter til listen.

At finde små, fine ting til at komme i sokkerne – både den Morten og jeg har sammen og mine forældres julesokker, hvor vi alle sammen giver hinanden kalendergaver i løbet af julemånedens første 24 dage.

At spise en helt masse af de store juleappelsiner, som ligger i dynger hos grønthandleren fra nu af og resten af vinteren. Jeg elsker de store appelsiner og spiser så mange, som jeg overhovedet kan komme til – resten af året er der nemlig ikke så meget ved appelsiner.

At afslutte december og dermed også 2015 med en dejlig nytårsfest med alt hvad dertil hører – hvor blev det år lige af?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)