En dejlig adventsweekend, fyldt med hyggelige begivenheder, går nu på hæld og her til aften har vi tændt 2 stearinlys i adventskransen. Selvom jeg elsker julen, så synes jeg næsten endnu bedre om den tid, som vi befinder os i lige netop nu, altså tiden inden vi når selve julen, som er fyldt med hygge, nedtælling, hemmeligheder og forventning.

DSC_0001

Denne weekend er blandt andet gået med langsom morgenmad, kalenderlys og hygge samt et besøg på julemarkedet på Tirsbæk Gods, hvor vi fandt årets juletræ og fik grillede pølser og æbleskiver med gløgg. Som sædvanligt tog det sin tid at finde træet, for næsten alle juletræerne skal besigtiges, inden vi kan vælge det helt rigtige, men som vi plejer, endte det med et stort smukt træ, som jeg glæder mig til at pynte sammen med resten af familien når vi når lillejuleaften.

I dag har vi så besøgt Hopballe Mølle, som udover en skøn gårdbutik med masser af gaveideer og delikatesser også kan byde på juletræer og pyntegrønt og, ikke at forglemme, et lækkert december kaffe- og kagebord med alt hvad hjertet kan begære af kager, lagkager, boller, desserter, frugt, ris a la mande, æbleskiver og selvfølgelig kaffe, te, kakao med flødeskum og gløgg.

Vi tog godt fra, men heldigvis ikke mere end at der stadig er plads til et stykke af denne her skønne og julekrydrede chokoladebrownie, som jeg bagte i går og som skal nydes til en kop te i skæret fra lysene i adventskransen, når vi har spist aftensmad. Brownien er en af de nye juleopskrifter, som jeg har haft i tankerne i et stykke tid og nu langt om længe har fået afprøvet og jeg kan kun sige, at her hos os er det en julekage, som er kommet for at blive.

 

 

Den krydrede smag af ingefær og kanel går simpelthen bare op i en højere enhed med den chokoladetunge brownie og så er kagen lidt anderledes end de gængse sirups- eller honningkager, som ellers plejer at udgøre julens skærekager. Sigt et fint lag julesne i form af lidt flormelis over kagen inden servering og mærk hvordan julestemningen breder sig eller drys med lidt god kakaopulver  – begge dele er afprøvet med succes, men selvfølgelig kan de lækre og nærmest konfektagtige kagestykker også bare serveres au naturel til en kop kaffe eller te.

Julekrydrede chokoladebrownies.

8 stk.

100 gr mørk chokolade

100 gr smør

2 æg

125 gr brun farin

125 gr hvedemel

1 tsk bagepulver

½ tsk stødt kanel

½ tsk stødt ingefær

1 nip stødt nellike

1 nip hvid peber

1 nip salt

1 spsk god kakaopulver

50 gr grofthakkede valnødder

evt. flormelis til drys

Kom smør og chokolade i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen og smelt det. Pisk æg og brun farin sammen i en skål. Sigt hvedemel, bagepulver, krydderier, salt og kakaopulver sammen og bland det i æggesnapsen. Rør chokolade-smørblandingen i dejen og fordel den i et ildfast fad, ca 15 x 25 cm foret med bagepapir. Bag ved 180 grader i 25-30 minutter og afkøl på bageristen inden den skæres i ca. 8 firkanter. Sigt evt. lidt flormelis over de friskbagte brownies inden servering.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)