Hold da fast, nu lakker det godt nok mod enden sådan rent ugetals mæssigt – når vi kommer til uge 50, er der ikke mange tilbage at give af. Ikke desto mindre, så ligger et par af årets allerbedste uger stadig foran os og de skal fyldes med jul, hygge, hemmeligheder og masser af rigtig dejlig mad, så jeg fortsætter ufortrødent med madplanerne, som selvfølgelig også skal med ind i år 2016 – dem kan vi jo slet ikke undvære herhjemme og jeg har indtrykket af, at I også er mange på den anden side, der bliver inspireret til ugens måltider af madplanen.

Madplan uge 50.

Mandag – Forleden aften lavede jeg en stor grydefuld chili con carne med masser af spicy krydderier og røde bønner. Perfekt mad på en råkold vinteraften og selvom vi ikke ligefrem er i fare for hverken at sne inde eller skulle ud og skrabe bilen fri for is om morgenen, så kan regn og blæst sagtens udgøre det perfekte match til chiligryder. Normalt serverer jeg kogte jasminris, creme fraiche og lidt tortillachips til chili con carne, men når vi skal have resterne i dag bliver det enten som bagte kartofler med chili con carne, eller også bruger jeg chilien som fyld i sprøde quesadillas med revet ost og serverer med salsa, creme fraiche og guacamole.

Tirsdag – Ligesom sidste uges porretærte, så prioriterer vi fortsat at få retter ind i madplanen, som overhovedet ikke har noget som helst med jul at gøre, så det hele ikke pludseligt bliver for meget. Dette her cremede pastafad med bacon og ærter smager forrygende og så er det ret nemt lige at klappe sammen og sætte i ovnen. I december måned ryger der typisk lidt ekstra kalorier ned hist og her, så for lige at lette fedtprocenten bruger jeg gerne madlavningsfløde og jeg kan også sagtens finde på at erstatte bacon med røget filet i små stykker, som tilføjer den røgede og saltede smag til retten, men som stort set ikke indeholder fedt. En blandet salat ved siden af og så er både Morten og jeg glade.

Onsdag – Onsdag skal vi have madklub og da det ikke er vores tur til at holde det, aner jeg ikke, hvad menuen kommer til at stå på. Er dog sikker på, at Tommy og Kim nok skal få lavet et eller andet raffineret 😉

Torsdag – Ugens suppe bliver en krydret karrysuppe med kylling og ferskner, som altid er populær her hos os. Jeg køber en stor portion kyllingebryst, så der også er til lasagne fredag og tilbehøret til suppen bliver enten flute, lavet på den samme dej som jeg bruger til verdens nemmeste koldthævede morgenmadsboller, eller også bliver det en rugbrødstoast med ost og pesto, som bliver ristet i toasteren. I det hele taget synes jeg, at vi spiser alt for få toasts med rugbrød – jeg elsker ristet og varm rugbrød.

Fredag – Af en eller anden grund, så er jeg ret vild med at spise lasagne fredag aften. Sådan en omgang boblende, varm og lækker comford food, der tages ud af ovnen og står der på køkkenbordet, velduftende og lækker, er bare den ultimative start på en lang og ubrugt weekend for mig. Især når lasagnen efterfølges af doven fredagshygge med bland-selv slik og et fad udskåret frugt, som er en anden af vores små fredags-traditioner. Denne her fredag bliver det en kyllingelasagne med fløde-tomat sauce og spinat – en virkelig fantastisk variant af den klassiske lasagne med bolognaise.

Lørdag – Lørdag har vi som sådan ingen planer, men ender nok alligevel med at gå en lang tur eller noget i den retning med Villy og måske får vi også købt et par julegaver eller tre. Når jeg alligevel skal lave dej til luciaboller til søndag morgen, regner jeg også med at lave en portion juleboller med rosiner og syltet appelsinskal, som vi kan nyde til en kop te, når vi kommer hjem. Aftensmaden bliver pizzaer på tortillabunde, både almindelige med tomatsauce og diverse fyld og denne her fantastiske kartoffelpizza med mozzarella og rosmarin. Jeg kan anbefale at servere de færdigbagte tortillapizzaer med topping af salat, tomater, agurk, majs eller hvad man nu ellers bryder sig om.

Søndag – Søndag er det d. 13. december og dermed Luciadag, så jeg skal selvfølgelig bage luciaboller, som vi skal have til morgenmad. Jeg overvejer at forsøge mig med en koldhævning af dejen i år, sådan at dejen røres sammen og formes lørdag aften og hæver på køl hele natten og blot skal bages søndag morgen. Det plejer at kunne lade sig gøre, når man bare nøjes med at bruge omkring 15 gr. gær til dejen, selvom jeg må indrømme, at jeg ikke tidligere har forsøgt mig med lige præcis luciaboller. Aftensmaden bliver vist en pariserbøf serveret på ristet franskbrød med revet peberrod, finthakket rødbede, rå løg i tern, kapers og et spejlæg på toppen – ingen af os spiser rå æggeblommer.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)