Så går vi ind i den sidste hele uge, inden december kulminerer i juleaften, julefrokoster, gaver, hygge og i det hele taget en masse tid i familiernes skød. Vi har ikke de store planer i løbet af den kommende uge – faktisk forsøger vi at prioritere lidt afslapning og ro, inden det for alvor går løs i næste uge, så i denne her uge står der generelt bare julehygge og “os-tid” på programmet.

Vi skal købe de sidste julegaver, bage norske klejner, gå ture med Villy, måske besøge et julemarked, spise lækker mad, drikke gløgg, tænde det sidste lys i adventskransen, høre julemusik og se julefilm. Kort sagt lave lige præcis hvad vi har lyst til og ikke noget som helst andet.

 

 

Madplan uge 51.

Mandag – Det er køligt udenfor i dag, luften er fuld af rimfrost og det giver kolde næser og røde kinder. Morten kommer desuden lidt sent fra arbejde, for han arbejder i Brande både i dag, i morgen og torsdag – derfor har jeg bestemt at aftensmaden skal stå på en lækker og cremet blomkålssuppe, som giver varme og ro i kroppen efter en lang dag. Tilbehøret bliver ostetoasts og fordi at suppe til hovedret ofte udløser dessert, skal vi have julekrydrede risengrødsklatter bagefter.

Tirsdag – Pastasalater er altså bare perfekte. De er hurtige at lave, kan holde sig på køl i flere dage og tilsættes alle mulige forskellige slags grøntsager, så vi ikke brænder ikke med noget i grøntsagsskuffen. Desuden er det rart med lidt let mad lige præcis i december måned, hvor man ofte har nok at se til og desuden ikke ligefrem har behov for yderligere tunge og julede retter. Denne her pastasalat med tun og masser af grønt laver jeg tirsdag formiddag, for tirsdag skal de sidste par julegaver i hus og så er det rart, at der er nem aftensmad, når vi kommer hjem. Tilbehøret bliver groft brød.

Onsdag – Onsdag får vi besøg af madklubben aka Tommy og Kim. Vi har en lille tradition med at spise smørrebrød sammen hvert år inden jul, så det vil vi glæde os til på onsdag. Vi starter med en rejemad og så står den ellers på de lækre, højtbelagte stykker. Desserten har jeg endnu ikke lagt mig 100 % fast på, men en portion ris a la mande kunne sagtens være en mulighed. Vi spiser jo ikke ris a la mande til dessert juleaften i min familie, hvor vi foretrækker en luftig citronfromage efter den tunge julemiddag, men vi spiser så til gengæld meget gerne ris a la mande i løbet af december måned.

Torsdag – Menuen står på mad i Lady og Vagabondens tegn, nemlig spaghetti med kødboller i en aromatisk og lækker tomatsauce. Jeg får altid sådan lyst til spaghetti og kødboller, når Disney’s juleshow og klippet med Lady og Vagebonden ruller over skærmen juleaftensdag, så i år prøver jeg at være lidt på forkant og få den værste trang stillet inden. Jeg køber en stor pakke hakket oksekød og bruger den ene halvdel til kødbollerne og den anden halvdel gemmer jeg til fredag.

Fredag – Som jeg var lidt inde på i sidste uges madplan, så er jeg ret glad for lasagne, eller noget der minder om, på en fredag aften. I denne her uge bliver det så til grækernes svar på lasagnen, nemlig en moussaka med aubergine, kartofler og bechamelsauce, som er en af vores favoritter og desuden en af de mest populære opskrifter på bloggen. Giver auberginerne problemer så kan man sagtens nøjes med at bruge kartofler – smagen er stadig helt i top og jeg synes bestemt, det er en ret, som man skal unde sig selv at spise med jævne mellemrum.

Lørdag – Lørdag aften skal vi have en lækker kylling i fløde- og hvidvinssauce med ris og en form for grønt ved siden af. Jeg tænker umiddelbart en blanding af fintstrimlet spidskål og champignons, der svitses på panden og krydres med salt og peber. Nemt og lækkert tilbehør som giver et fint modspil til den cremede fløde- hvidvinssauce.

Søndag – Søndag tændes det fjerde lys i adventskransen og jeg er næsten sikker på, at vi skal hygge os med endnu en portion af de fantastiske, sprøde og lækre churros (spanskrør), som jeg lavede forleden dag. Derudover bliver det nok til at glas gløgg eller to. Aftensmaden kommer til at stå på sprøde tun- og torskerognsfrikadeller og tilbehøret bliver helt klassisk gulerodssalat med rosiner, honning og appelsinsaft, kogte kartofler og persillesauce.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)