Egentlig er jeg lige kommet hjem fra skole og efter en dejlig lang gåtur med Villy har jeg nu tændt et par stearinlys og gjort klar med en kandefuld frisklavet te og et par af de gode hjemmelavede brunkager,som jeg har bagt sammen med min mor. Om lidt vil jeg nyde, hvordan mørket langsomt falder på, eftermiddagen går over i aften og alle de mange lyskæder, som vi selv og naboerne har hængt op i haverne og foran husene, langsomt begynder at tændes. Alligevel vil jeg gerne lige dele denne her opskrift med Jer, inden jeg synker helt ned i sofaen med min tekop og min slumrende hund, også selvom den er på noget så simpelt som en porretærte.

For uanset hvor glad jeg er for jul og alt hvad dertil hører, så skal der altså også være tidspunkter i løbet af december, hvor vi spiser noget, som absolut intet har med jul at gøre. Noget som ikke ligger alt for tungt og indeholder alt for meget kød, for det mangler vi absolut ikke igennem en lang julemåned, men også meget gerne noget, som hverken indeholder “julede” eller “varme” krydderier.

Forleden aften blev dette “noget” denne her lækre tærte med porrer, en smule bacon og tomatskiver og det var simpelthen lige hvad vi trængte til. En tærte med porrer er som sagt ikke på nogen måde raketvidenskab, men set i lyset af de mange timer, som vi danskere tilbringer i køkkenet med at stege, brase og bage den næste måneds tid, så gør det absolut ikke noget, at det går lidt nemt engang imellem. Skal det være endnu nemmere, kan man jo bruge en færdiglavet tærtedej, men nedenstående opskrift tager nu ikke mange minutter at ælte sammen. Fyldet kan desuden udskiftes med broccoli, svampe eller lign, hvis man ikke bryder sig porrer eller rent tilfældigvis har ingredienser liggende i køleskabet, som bare venter på at komme i en tærte.

Porretærte med bacon og tomat.

2-3 pers.

175 gr hvedemel

100 gr smør

1 tsk salt

2 spsk vand

1 stor eller 2 mindre porrer

1 pk bacon i tern

4 æg

1½ – 2 dl mælk

salt og peber

1 tomat i skiver

Smuldr smør i melet, tilsæt salt og saml dejen med vandet. Rul dejen ud og beklæd herefter et tærtefad med den – mit fad er ca. 24 cm i diameter. Rens porren og skær den i tynde ringe. Fordel ringene i tærtebunden. Svits bacon på panden til det bliver gyldent og lad det afdryppe. Fordel herefter bacon ovenpå porrerne. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og hæld æggemassen ved tærten. Fordel tomatskiverne øverst og bag tærten ved 200 grader i ca. 30 minutter, til den er gylden og æggemassen stivnet. Spis tærten varm eller lun – gerne med salat ved siden af.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)