Sidste weekend gik med at få pyntet op til jul herhjemme – blandt andet har vi franske døre i stueetagen og i hver enkelt lille rude er der nu hængt en fin, flettet guldstjerne op i en tynd guldtråd. Det gennemgående tema herhjemme er guld, hvidt og naturligt, men lidt rødt har også fundet vej ind i stuen i form af kugler og et par fine lyseholdere, som hænger på en bunke smukke mosbegroede grene, som jeg har haft med hjem fra en tur i skoven.

DSC_0005

Jeg er vild med den smukke julesok i fake pels, som vi har haft med hjem fra New York. Vi har tradition for at købe ét stykke julepynt med hjem, hvis vi er derovre på et tidspunkt, hvor det er fremme i forretningerne og jeg skal da lige love for, at der var mange sokker at vælge imellem. Denne var dog lidt mere speciel end de andre mere børnevenlige varianter og lige vores stil, så den kom med hjem. I løbet af december kommer Morten og jeg gaver i sokken til hinanden, det er bestemt ikke hver dag, men pludselig kan man være heldig, at sokken buler på en sær og hemmelighedsfuld måde – faktisk har jeg her til morgen kommet en pakke i sokken til Morten, så nu glæder jeg mig til, at han kommer hjem og finder den. Sokken er pyntet med en træstjerne, som jeg engang har købt i en “euro” shop i Flensborg og en rusten klokke – også købt for en euro i en planteskole ved Goslar, hvor de havde stablet et tidligt julemarked på benene, da vi kørte hjem fra Prag i efterårsferien.

2015-12-01

Trappen pyntes hvert år med 4 kræmmerhuse i metal, der fyldes med forskellige slags gran, kristtjørn og buksbom, som stikkes ned i et lille stykke oasis. Det grønne plukker jeg, når jeg går tur i vores skov med Villy, så det varierer fra år til år og efterfølgende hænges de små kræmmerhuse op på gelænderet i silkebånd. Det lille hundehoved der kigger ud, har jeg til gengæld ikke noget at gøre med.

DSC_0020

DSC_0009

Stjerner er et gennemgående tema i vores julepynt, så selvfølgelig har vi også julestjerner – og det skal helst være de hvide. Derudover så hører masser af hyacinter julen til efter min opfattelse. Jeg elsker simpelthen duften af hyacinter og har dem stående alle de steder, hvor jeg nu kan komme til det. Det lille englespil i guld har jeg fået af min mor og sammen med et par andre små fyrfadsstager står det på vores spisebord og bringer hygge og lys i løbet af hele december måned.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)