Dadler med marcipanfyld og overtrukket med god, mørk chokolade har været en af mine favoritter i konfektskålen, siden jeg var helt lille og de skal uden diskussion laves hvert eneste år. Da jeg var lille, havde min bedstefar fast job som dadeludstener, når der blev lavet konfekt – jeg kan stadig se ham for mig, bevæbnet med en lille urtekniv, kasserne med dadler og 2 tallerkner til hhv. dadler og sten. Det er godt nok snart mange år siden, at vi mistede ham, men dadelkonfekten lever altså videre i bedste velgående og det gør bedstefar også i vores hjerter.

 

 

Jeg er vild med de store, friske dadler, som sælges i papæsker ved juletid – faktisk har vi næsten altid en kasse stående på køl, så jeg lige kan nuppe et par iskolde dadler som en lille snack og jeg bruger dem også gerne til dadler med baconsvøb og mandler, men lige præcis dadler med marcipan skal helst ikke laves af dadlerne fra papæskerne. De er simpelthen endnu så friske og “saftige”, at fugten kan trænge ud og ødelægge chokoladen, så den bliver hvid og mat at se på. Til gengæld smager de friske dadler jo skønt i sig selv, så lav evt. en portion uden chokolade men med fyld af marcipan og valnødder, mandler eller lignende og nyd den.

dsc_00071

De dadler som skal overtrækkes med chokolade må altså ikke være alt for fugtige, men omvendt behøver man jo heller ikke bruge de absolut mest indtørrede og kedelige, der findes. I de fleste grønthandlere kan man købe kæmpe store og lækre luksus dadler i løsvægt i denne her tid. De ligger ikke pakket sammen i en lille æske og er derfor ikke så fugtige som de andre og de er helt perfekte at bruge til denne her opskrift. Man kan købe en stor eller en lille portion, men når dadlerne er så store som disse, spiser man altså kun 1 eller 2, inden man har fået nok og sådan en stor og lækker dadel med marcipan og chokolade kan sagtens gøre det ud for en snack eller en kage til kaffen.

Store dadler med marcipan og mandler.

10 stk.

10 store dadler uden sten

10 små marcipankugler

mørk chokolade til overtræk

20 smuttede mandler

Udsten dadlerne, hvis ikke det er gjort på forhånd og læg et stykke marcipan i hver dadel i stedet for stenen. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk dadlerne med chokolade. Sæt dem til tørre på et stykke bagepapir og pynt hver dadel med 2 mandler, inden chokoladen stivner. Opbevar dadlerne i en lufttæt bøtte eller dåse.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)