Broccolisuppe – lækker og creme suppe.

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

I morges, da jeg vågnede, sneede det udenfor. Og eftersigende skulle det for alvor begynde at sne i løbet af de næste par dage. Det kan jo ikke passe bedre ift. mine ønsker for en rigtig vinter, men det betyder også, at der skal godt med varme til efter en tur udendørs. Der bliver drukket ekstra mange kopper varm te i de her dage, men også i køkkenet mærker vi, at det er koldt udenfor – det er nemlig blevet suppevejr og i dag lavede jeg en lækker portion broccolisuppe.

Nem broccolisuppe opskrift.

Jeg har ikke tidligere forsøgt mig ud i genren broccolisuppe, men er efterhånden stødt på det en del steder. Så nu skulle det altså være. For ikke at få en alt for flad suppe – så meget smag er der jo heller ikke i et broccoli hoved, så tilsatte jeg hvidløg, løg og timian. Desuden kom der et par kartofler og en pakke friskost i suppen, som er med til at give en lækker og cremet konsistens.

Friskosten kan erstattes af fløde, som også bidrager med en blød og afrundet smag og en lækker, cremet konsistens. Men jeg synes faktisk, at de fleste supper bliver mindst lige så god med en brik friskos, og så kan man jo selv vælge, om det skal være naturel eller med smag.

Suppen skal vi have til aftensmad i aften. Jeg har bare være lidt på forkant og lavet den nu, så den er nem at varme op i gryden senere. De flutes vi skal have til er ligeledes nemme at gå til. Dejen er lavet efter denne her opskrift, så de står lige nu til hævning i køleskabet og skal blot lægges på en bageplade med en våd spiseske og formes til flutes, inden de bages.

Det giver masser af tid til et smut på biblioteket efter en ny stak bøger og blade. Udover biblioteket er der også tid til en lille gåtur med Villy. Selvom jeg er pakket godt ind, giver en gåtur i det her vejr stadigvæk både røde kinder og kolde næser. Efter gåturen vil jeg glæde mig til at komme hjem og tænde et par stearinlys, nyde en skålfuld skålhed suppe til aftensmad og så kigge lidt i alle mine nylånte bøger. Ikke mindst kogebøger synes jeg, det er hyggeligt at sidde og bladre i om aftenen.

Ingen bedømmelser

Broccolisuppe

Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 100 gr bacon i tern
 • 1 spsk olie
 • 1 løg (grofthakket)
 • 2 fed hvidløg (grofthakkede)
 • 3 mellemstore kartofler
 • 1 broccoli
 • 2 tsk timian
 • 1 L hønse- eller grøntsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
 • 200 gr flødeost naturel (eller med smag)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Steg bacontern brune og sprøde på en pande og stil dem til side.
 • Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
 • Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Del broccolien i små buketter og stok og skær stokken i tern.
 • Tag ca. 1 håndfuld broccolibuketter fra til pynt. Kom herefter kartoffeltern og resten af broccolien i gryden og steg et par minutter.
 • Hæld timian og bouillon i gryden, bring suppen i kog og lad den simre under låg i ca. 20 minutter.
 • Tilsæt flødeost og rør rundt til osten smelter.
 • Blend herefter suppen glat med en stavblender og smag til med salt og peber.
 • Hæld kogende vand over de gemte broccolibuketter og lad dem afdryppe.
 • Server suppen med topping af broccolibuketter og sprøde bacontern.
 • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Suppen kan desuden fryses.

 

Se også –

 

Kartoffel-porre suppe

 

Tomatsuppe

 
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kenned
6 år siden

har du prøvet at komme gulerødder i også?? kan anbefaledes.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)