Det er fredag, så selvfølgelig skal der lidt godter i skålen i aften og det bliver endnu engang af den gode, hjemmelavede slags. Her i januar kan man indimellem være så heldig, at finde lækre ting i skuffer og skabe, som egentlig var købt ind til jul, men som man efterfølgende har glemt alt om. Således fandt jeg forleden en virkelig lækker plade hvid chokolade, som jeg er ret overbevist om, at jeg oprindeligt ville have brugt til hvide chokoladetrøfler, som skulle have været i julens konfektskål, men da jeg sidenhen har glemt alt om den, har vi nok ikke ligefrem siddet og manglet hvide chokoladetrøfler i julen.

Men derfor skulle chokoladen selvfølgelig ikke gå til spilde alligevel og jeg valgte i stedet at lave disse her små, lækre bidder, som er pyntet med lakrids granulat og frysetørret hindbær. Jeg synes selv, at lakrids og den sød-syrlige hindbærsmag går rigtig godt i spænd, men chokoladestykkerne kan selvfølgelig pyntes med alle mulige andre ting. Det er kun fantasien, der sætter grænser og udover denne her hvide variant, har jeg også planer om at lave nogle bidder af mørk chokolade med mandler (evt. brændte mandler) og kandiseret appelsinskal og måske også nogle med knuste, rød- og hvidstribede pebermyntebolcher.

Hvid chokolade med hindbær og lakrids (2)

Jeg har for mange år siden købt en chokoladeform med plads til at støbe 4 små stykker chokolade ad gangen i en hobbyforretning. Formen er lavet af tyndt plastik – den var ikke ret dyr og jeg tror heller ikke, at den er specielt robust, men til dette her projekt viste den sig at være helt perfekt. Har man ikke en chokoladeform, eller noget der kan gøre det ud for sådan én, så er der nu ingen grund til at løbe ud og købe en. Den smeltede chokolade kan enten bredes ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir og efterfølgende brækkes ud til chokoladebrud, eller man kan sætte chokoladen i fine små cirkler, også på et stykke bagepapir, så der lige er til en enkelt mundfuld.

 

 

At lave sine egne, små chokoladebidder er faktisk et ret hyggeligt, men også et meget nemt projekt og som sagt kan man jo pynte dem med lige præcis det, som man allerbedst kan lide. Faktisk kan bidderne også laves som et stop spild af mad projekt, for har man alligevel en rest smeltet chokolade – sådan noget får man jo engang imellem til overs, så er det da oplagt lige at hælde den ud på et stykke bagepapir og drysse lidt smagsgivere over.

Hvid chokolade med hindbær og lakrids.

8-10 stk.

175-200 gr hvid chokolade

2 tsk lakrids granulat

2 tsk frysetørret hindbær

Hak chokoladen groft og smelt den forsigtigt over vandbad. Fordel chokoladen i små forme eller sæt den i cirkler på et stykke bagepapir. Drys chokoladen med lakridsgranulat og frysetørret hindbær og lad den stivne. Opbevar stykkerne i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)