Cremet broccoli- og kartoffelsuppe…

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

I morges, da jeg vågnede, sneede det udenfor og eftersigende skulle det for alvor begynde at sne i løbet af de næste par dage, inden det igen bliver varmere i vejret. Det kan jo ikke passe bedre jf. mine ønsker for januar måned, som jeg postede i går, men efter det voldsomme omslag vi har haft i vejret – vi er jo seriøst gået fra noget i retning af +15 grader til -4 grader (oven i købet med en blæst, så temperaturen føles som -12 grader), så skal der godt med varme til efter en tur udendørs. Jeg kan mærke, at der bliver drukket ekstra mange kopper varm te i de her dage, men også i køkkenet mærker vi, at det er koldt udenfor – det er nemlig blevet suppevejr.

Jeg har ikke tidligere forsøgt mig ud i genren broccolisuppe, men er efterhånden stødt på det en del steder, så nu skulle det altså være. For ikke at få en alt for flad suppe – så meget smag er der jo heller ikke i et broccoli hoved, så har jeg yderligere tilsat hvidløg, løg og timian og derudover er der et par kartofler og en pakke friskost i suppen, som er med til at give en lækker og let cremet konsistens. Friskosten kan erstattes af fløde, som også bidrager med en blød og afrundet smag og en lækker, cremet konsistens, men jeg synes faktisk, at de fleste supper bliver mindst lige så god med en brik friskost og dermed kan man jo selv vurdere, hvilken fedtprocent der ønskes og hvorvidt denne skal være naturel eller med smag.

 

 

Suppen skal vi have til aftensmad i aften – jeg har bare være lidt på forkant og lavet den nu, så den er nem at varme op i gryden senere. De flutes vi skal have til er ligeledes nemme at gå til. Dejen er lavet efter denne her opskrift, så de står lige nu til hævning i køleskabet og skal blot lægges på en bageplade med en våd spiseske og formes til flutes, inden de bages. Det giver masser af tid til et smut på biblioteket efter en ny stak bøger og blade – jeg elsker at tage hul på en helt ny posefuld og udover biblioteket er der også tid til en lille gåtur med Villy. Selvom jeg er pakket godt ind, giver en gåtur i det her vejr stadigvæk både røde kinder og kolde næser, og det har jeg brug for, efter al den tid jeg har tilbragt indendøre under varme tæpper med masser af te og lommetørklæder de sidste par dage. Efter gåturen vil jeg glæde mig til at komme hjem og tænde et par stearinlys, nyde en skålfuld skålhed suppe til aftensmad og så kigge lidt i alle mine nylånte bøger. Ikke mindst kogebøger synes jeg, det er hyggeligt at sidde og bladre i om aftenen.

Broccoli og kartoffelsuppe.

3-4 pers.

1 spsk olie

1 løg

2 fed hvidløg

3 mellemstore kartofler

1 broccolihoved

1 kvist timian – eller ½ tsk tørret timian

1,25 L bouillon – alternativt vand på bouillonterning

1 pk friskost

salt og peber

1 pk bacon i tern

Varm olien op i en stor gryde. Skræl løg og hvidløg og skær det i grove tern. Svits begge dele i olien til løgene er klare. Skræl kartoflerne og skær broccolihoved og stok i små stykker. Tag ca. 1 håndfuld fine, små broccolibuketter fra til pynt og sæt dem til side. Svits kartofler og broccolibuketter + broccolistokken i olien sammen med løgene i et par minutter. Hæld bouillon ved og bring suppen i kog. Lad suppen snurrer i ca. 20 minutter. Tilsæt friskost og rør rundt. Fjern timiankvisten. Blend suppen med en stavblender til den er cremet og lækker. Smag til med salt og peber.

Hæld kogende vand over de tilsidesatte broccolibuketter. Lad dem stå et minut og hæld så vandet fra. Steg bacontern brune og sprøde på en pande og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Anret suppen i skåle og server med små broccolibuketter og bacontern.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kenned
5 år siden

har du prøvet at komme gulerødder i også?? kan anbefaledes.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)