Jeg har længe ment, at vi trængte til en form for bænk, et lille bord eller lignende, som skulle stå uden for huset på vores fortrappe og hvor jeg kunne lave en lille “udstilling” alt efter humør, årstid og sæson. Vi har kigget længe, for bænken skulle endelig ikke være for stor eller bred, samtidig måtte den heller ikke være for ny og så skulle den jo helst kunne tåle lidt mere end en enkelt sæson i sne og slud, sol og regn.

Løsningen lå lige til højrebenet, men det fandt jeg ikke ud af, før min far foreslog mig at hente et par stubbe af et gammelt æbletræ, som var væltet i en storm og som egentlig skulle have været i brændeovnen. Resten af stubbene kommer nu stadig i brændeovnen, men jeg var så heldig at finde to, som var nogenlunde ens og lige høje og så fandt jeg et gammelt bræt i min fars bunke af planker og brædder – han gemmer altid de lidt større stykker træ, der bliver til overs fra diverse byggeprojekter, i en bunke i skuret.

DSC_0004

De to stubbe blev placeret på fortrappen og rokket lidt frem og tilbage, indtil de stod solidt. Herefter lagde jeg brættet øverst og så var der ellers den fineste bænk. Det er godt nok ikke en bænk, som man skal overveje at sætte sig på, men det var som udgangspunkt heller ikke meningen. Tværtimod er bænken nu fyldt med udendørs pynt – en rest gran som jeg ikke nænnede at smide ud, et par pyntegræskar fra efteråret, smukke hyacinter som har holdt siden engang i november, fordi de står udendørs og ikke mindst en fin lanterne og et gamle husnummer, som blev taget ned, da vi fik huset vandskuret. Bænken er ikke samlet med hverken søm eller skruer, for jeg vil have det sådan, at jeg kan lave den lidt om, udskifte brættet eller flytte den, hvis jeg skulle få lyst til det.

DSC_0003

Foreløbigt står bænken nu helt perfekt på vores fortrappe og jeg er noget så glad for den. Tænk at jeg brugte så lang tid på at lede efter bænke på diverse loppemarkeder og i genbrugsbutikker og så har materialerne på det nærmeste ligget lige for næsen af mig. Når hyacinterne er ovre det, skal der i stedet stå fine forårsblomster og påskeliljer i en krukke og derefter er det tid til margueritter og sommerblomster.

Materialer –

2 stubbe á ca. 30 cm’s højde

1 bræt – ca. 25 cm bredt og 125 cm  langt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)