De fleste af os kender vist til chili cheese tops, som er skønne friterede kugler af smeltet ost og chili, der enten købes på diverse fast food restauranter eller på frost i supermarkedet. I dag har jeg så prøvet at lave dem selv og jeg må indrømme, at de var så lækre, og at tilberedningen i øvrigt var så nem, at der kommer til at gå meget lang tid, før jeg køber de færdiglavede igen.

Faktisk består de lækre chili cheese tops bare af 2 ingredienser, nemlig cheddarost og jalapeños, hvis ikke man medregner paneringen og olien til stegningen og den hjemmelavede version er mindst lige så lækker som de købte, hvis ikke den ligefrem er bedre. Man skal dog huske at købe et stykke cheddarost, som man selv river. Det færdigrevne cheddar, som man kan købe i butikkerne, er så tørt, at jeg ikke er helt sikker på, at det kan hænge sammen, når toppene skal formes, men når først osten er revet, tager det ikke mange minutter at ælte massen og rulle den til små kugler, som efterfølgende paneres og steges. Voila.

 

 

Denne her portion har jeg lavet her til formiddag og jeg har planer om at lune dem i ovnen og servere dem for Morten, sammen med en lækker tomatsauce til at dyppe i, når han kommer fra arbejde om lidt. Præcis ligesom tomatsauce er godt til friterede mozzarellakugler, så fungerer den nemlig også helt perfekt til denne her lidt mere krydrede udgave af ostekugler. Jeg kan også sagtens forestille mig, at man kan servere de skønne chili cheese tops for gæster, fx som en lille snack eller appetizer. Umiddelbart tror jeg godt, at de kan laves i forvejen og så blot lunes i ovnen lige inden servering, men i dag er vi altså bare Morten og mig og med snevejr og weekend forude er det egentlig heller ikke så værst endda.

Chili cheese tops med cheddar ost.

14 stk.

175 gr cheddar ost

2 spsk finthakket syltet jalapeños

3 spsk hvedemel

1 æg, sammenpisket

5 spsk rasp

olie til fritering

Riv osten groft på en rivejern og ælt den sammen med de finthakkede jalapeños i en skål. Form massen til ca. 14 små kugler på størrelse med en valnød. Kom hvedemel, sammenpisket æg og rasp i 3 små skåle. Vend først ostekuglerne i hvedemelet, så i ægget og til sidst i rasp. Sørg for at de er godt pakket ind i paneringen.

Varm olien op i en lille gryde – dem skal være omkring 180 grader varm. Steg kuglerne 2-3 stk ad gangen i et par minutter, til de er gyldenbrune udenpå. Læg dem på fedtsugende papir og server dem varme, evt. med en god dip til.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)