Indbagt kylling med ost og bacon…

11 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Frokostretter, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Som nogle af Jer måske ved – i hvert fald Jer der kom forbi bloggens facebookside i går eftermiddags, så har jeg haft store spekulationer angående navnet på denne her indbagte “ting”, som jeg serverede til sidste uges madklub og som i bund og grund minder temmelig meget om en butterdejsstang med skinke – i hvert fald hvad udformningen angår. Fyldet er dog noget helt andet og jeg manglede derfor et navn, som kunne lede tankerne i retning af den berømte skinkestang, men som også meget gerne skulle antyde, at der var sket en del ændringer undervejs og at vi med denne her omgang faktisk var ret langt væk fra originalen.

Og hvad kalder man så en skinkestang anno 2016 – nu med pizzadej, grillet kylling og bacon? Jeg syntes jo dårligt, at jeg kunne kalde den en skinkestang med kylling og bacon, så det spørgsmål stillede jeg altså på min facebookside i går og ideerne var virkelig mange. Lige fra “lækker sulten stang” over “pizzastang” til “kylling Stromboli” og “kylling surprise”.

Én af de bedre, som også fik mig til at grine højt, var i øvrigt forslaget som gik på “forloren skinkestang med kylling og bacon”. Jeg vil gerne sige tak for alle Jeres gode bud, men efter lange overvejelser tror jeg, at jeg må opgive et decideret navn og vil i stedet kaste mig over en såkaldt “beskrivende” titel. “Stangen” vil derfor for eftertiden blive kaldt – indbagt kylling med ost, champignons og bacon.

Og med denne navngivning er det største arbejde med “stangen” faktisk overstået, for selve udformningen gik som en leg. Jeg snød og købte et par færdige ruller pizzadej på vej hjem fra skole, for med begrænset tid til rådighed, ville jeg hellere bruge tiden på tilbehøret i form af et par lækre salater, men der er da ingen tvivl om, at man vil opnå et fantastisk resultat med en god, hjemmelavet pizzadej.

Jeg synes i øvrigt, at metoden med at bruge pizzadej i stedet for butterdej er ret lækker og knap så tung og fed – der kan formentlig også bruges en helt almindelig gærdej, fx en magen til den jeg brugte, da jeg lavede denne her pizzastjerne med tomat og mozzarella, men man skal være opmærksom på, at dejen hæver godt og der vil blive rigtig meget brød i forhold til fyld. Derfor foretrækker jeg en traditionel pizzadej, som giver en let, lækker og tynd indbagning.

Jeg serverede den indbagte kylling med broccolisalat, en farverig rissalat og endelig en helt enkelt salat bestående af 1 del tørrede tranebær og 1 del saltede peanuts til 3-4 dele bælgede edamamebønner og der var rigeligt mad. Selvom vi var 4 voksne, blev der ikke spist mere end én enkelt af de to indbagte kyllingestænger og jeg havde altså ikke indtryk af, at det var fordi maden ikke smagte. Der var også masser af salat til overs – lige pludselig opdager man, at ris og grove grønsager som fx broccoli ligger en rigtig god og solid bund. Morten og jeg havde rigeligt med rester til dagen efter og faktisk var der salater som tilbehør til både frokost og aftensmad i flere dage, men det er jo ikke noget, som vi klager over.

Nu er vi dog endelig nået igennem det hele og jeg er i stedet gået i gang med at lege med knoldselleri, som vi heldigvis begge to er ret glade for – resultaterne kommer selvfølgelig løbende på bloggen.

5 fra 1 stemme

Indbagt kylling med ost og bacon

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid25 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 stk

Ingredienser

 • 1 pk bacon i tern
 • 200 gr champignons (hakkede)
 • 2 stk stegt kyllingebryst (skåret i mindre tern)
 • 1 bdt forårsløg eller purløg (skåret i tynde ringe)
 • 200 gr flødeost naturel (eller med smag)
 • 2 spsk sød sennep
 • 1 rulle færdiglavet pizzadej
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Steg baconstykkerne sprøde og lad dem afdryppe på køkkenrulle.
 • Steg herefter de grofthakkede champignons møre i det tiloversblevne baconfedt på panden.
 • Rør bacon og champignons sammen med kylling, forårsløg eller friskklippet purløg, ost, sennep, salt og peber. Pas på med for meget salt – bacon salter også.
 • Rul pizzadejen ud og fordel fyldet på langs på midten. Skær siderne af dejen i let skrå strimler á ca. 2 cm’ tykkelse. Luk enderne af dejen ind over fyldet og flet herefter strimlerne ved skiftevis at føre en strimmel dej fra højre og venstre side over fyldet i midten.
 • Bag stangen ved 200 °C (varmluft) i 20-25 minutter til den er gylden og gennembagt. Server med blandet salat eller grønsager.
I stedet for færdigkøbt pizzadej kan man selvfølgelig bruge hjemmelavet pizzadej. Man kan også udskifte pizzadej med en plade butterdej, så bliver resultatet lidt som en klassisk skinkestang. 

 

11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kathrine Rex
6 år siden

Den indbagte kylling var et kæmpe hit i weekenden! Den var både super nem (havde taget den nemme udvej med forstegt kylling og champignoner i skiver) og smagte rigtig godt – næste gang tror jeg dog, at jeg vil prøve med Philadelphia’s Sweet Chili, da den godt kunne bruge lidt mere krydderi. Men jeg undlod også sennep, da manden ikke bryder sig om det. Den skal også prøves med skinkefyld 🙂
Kan du forresten give en lidt mere uddybende forklaring af hvordan du skærer strimlerne ud og folder dejen? Jeg opgav grundet tidspres, men synes det ser rigtig flot ud, sådan som du lavede den 🙂

Benedikte Weber
6 år siden

Hold nu op,hvor smagte den lækkert! Har lige lavet den til min datter, mand og mig selv og må sige det var et kæmpe hit!? Tusinde tak for alle dine inspirerende opskrifter?

Anne-Mette
5 år siden

Jeg skal lave denne ret senere på ugen og jeg vil bruge hjemmelavet pizzadej. Hvor stort et rektangel ruller du dejen ud til? Forøvrigt, har du noget imod hvis jeg poster min version af din opskrift på min blog? Jeg vil selvfølgelig henvise til din originale opskrift.

Mvh. Anne-Mette

Anne-Mette
5 år siden

Hej Anne-Kathrine,

Tak for dit svar 🙂

Mvh. Anne-Mette

P.S. Sjældent at “møde” en anden med bindestreg i deres navn 🙂

Anne-Mette
5 år siden

Hej igen,

Så er min version oppe på min blog. Nej, hvor var det lækkert! Tak for opskrift og inspiration 🙂

https://mykitcheninholland.wordpress.com/2017/03/06/chicken-braid/

Anne-Mette
5 år siden

Tak tak

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)