Som nogle af Jer måske ved – i hvert fald Jer der kom forbi bloggens facebookside i går eftermiddags, så har jeg haft store spekulationer angående navnet på denne her indbagte “ting”, som jeg serverede til sidste uges madklub og som i bund og grund minder temmelig meget om en butterdejsstang med skinke – i hvert fald hvad udformningen angår. Fyldet er dog noget helt andet og jeg manglede derfor et navn, som kunne lede tankerne i retning af den berømte skinkestang, men som også meget gerne skulle antyde, at der var sket en del ændringer undervejs og at vi med denne her omgang faktisk var ret langt væk fra originalen.

Og hvad kalder man så en skinkestang anno 2016 – nu med pizzadej, grillet kylling og bacon? Jeg syntes jo dårligt, at jeg kunne kalde den en skinkestang med kylling og bacon, så det spørgsmål stillede jeg altså på min facebookside i går og ideerne var virkelig mange. Lige fra “lækker sulten stang” over “pizzastang” til “kylling Stromboli” og “kylling surprise”.

Én af de bedre, som også fik mig til at grine højt, var i øvrigt forslaget som gik på “forloren skinkestang med kylling og bacon”. Jeg vil gerne sige tak for alle Jeres gode bud, men efter lange overvejelser tror jeg, at jeg må opgive et decideret navn og vil i stedet kaste mig over en såkaldt “beskrivende” titel. “Stangen” vil derfor for eftertiden blive kaldt – indbagt kylling med ost, champignons og bacon.

Og med denne navngivning er det største arbejde med “stangen” faktisk overstået, for selve udformningen gik som en leg. Jeg snød og købte et par færdige ruller pizzadej på vej hjem fra skole, for med begrænset tid til rådighed, ville jeg hellere bruge tiden på tilbehøret i form af et par lækre salater, men der er da ingen tvivl om, at man vil opnå et fantastisk resultat med en god, hjemmelavet pizzadej.

Jeg synes i øvrigt, at metoden med at bruge pizzadej i stedet for butterdej er ret lækker og knap så tung og fed – der kan formentlig også bruges en helt almindelig gærdej, fx en magen til den jeg brugte, da jeg lavede denne her pizzastjerne med tomat og mozzarella, men man skal være opmærksom på, at dejen hæver godt og der vil blive rigtig meget brød i forhold til fyld. Derfor foretrækker jeg en traditionel pizzadej, som giver en let, lækker og tynd indbagning.

Jeg serverede den indbagte kylling med broccolisalat, en farverig rissalat og endelig en helt enkelt salat bestående af 1 del tørrede tranebær og 1 del saltede peanuts til 3-4 dele bælgede edamamebønner og der var rigeligt mad. Selvom vi var 4 voksne, blev der ikke spist mere end én enkelt af de to indbagte kyllingestænger og jeg havde altså ikke indtryk af, at det var fordi maden ikke smagte. Der var også masser af salat til overs – lige pludselig opdager man, at ris og grove grønsager som fx broccoli ligger en rigtig god og solid bund. Morten og jeg havde rigeligt med rester til dagen efter og faktisk var der salater som tilbehør til både frokost og aftensmad i flere dage, men det er jo ikke noget, som vi klager over.

Nu er vi dog endelig nået igennem det hele og jeg er i stedet gået i gang med at lege med knoldselleri, som vi heldigvis begge to er ret glade for – resultaterne kommer selvfølgelig løbende på bloggen.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Indbagt kylling med ost og bacon

Bagetid25 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 1 pk bacon i tern
 • 200 gr champignons (hakkede)
 • 2 stk stegt kyllingebryst (skåret i mindre tern)
 • 1 bdt forårsløg eller purløg (skåret i tynde ringe)
 • 200 gr flødeost naturel (eller med smag)
 • 2 spsk sød sennep
 • 1 rulle færdiglavet pizzadej
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Steg baconstykkerne sprøde og lad dem afdryppe på køkkenrulle.
 • Steg herefter de grofthakkede champignons møre i det tiloversblevne baconfedt på panden.
 • Rør bacon og champignons sammen med kylling, forårsløg eller friskklippet purløg, ost, sennep, salt og peber. Pas på med for meget salt – bacon salter også.
 • Rul pizzadejen ud og fordel fyldet på langs på midten. Skær siderne af dejen i let skrå strimler á ca. 2 cm’ tykkelse. Luk enderne af dejen ind over fyldet og flet herefter strimlerne ved skiftevis at føre en strimmel dej fra højre og venstre side over fyldet i midten.
 • Bag stangen ved 200 °C (varmluft) i 20-25 minutter til den er gylden og gennembagt. Server med blandet salat eller grønsager.

Noter

I stedet for færdigkøbt pizzadej kan man selvfølgelig bruge hjemmelavet pizzadej. Man kan også udskifte pizzadej med en plade butterdej, så bliver resultatet lidt som en klassisk skinkestang. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)