Normalt bliver jeg faktisk aldrig syg. Selv en vinterforkølelse hører til sjældenhederne, efter jeg for et par år siden begyndte at prioritere mine vitaminpiller og fiskeoliekapsler lidt højere og fik lavet en rutine, så de bliver spist hver dag. Men nu har jeg for første gang i 2 år har optræk til en forkølelse og ondt i halsen. Derfor kogte jeg i går en blanding af frisk ingefær og citronsaft sammen med lidt vand, så jeg kan drikke ingefærshots til min morgenmad hver morgen i det næste stykke tid.

Dermed håber jeg på, at jeg hurtigt får has på dårligdomme og al optræk til vintersnue. Og jeg er slet ikke sikker på, at jeg ikke laver en ny portion, når denne her er drukket. Udover at lindre ved forkølelse, så er der nemlig også et hav af andre gode grunde til at nuppe sig et lille ingefærshot hver morgen.

Den lille knold kan eftersigende modvirke kvalme, fx i forbindelse med transportsyge, behandlinger eller lignende. Den bekæmper inflammation (betændelsestilstande) i kroppen og skulle ligeledes afhjælpe stivhed, virke lindrende og dæmpe smerter, hvorfor eksempelvis gigtpatienter kan have stor nytte af ingefær. Endelig modvirker ingefær mavesmerter og oppustethed og den fremmer fordøjelsen og bevirker, at maven fungerer godt. Der er faktisk nærmest ikke nogle gode grunde til ikke at spise eller drikke ingefær med jævne mellemrum.

Selve smagen i shottet er selvfølgelig lidt kras og kan man slet ikke få det ned, kan man sagtens spæde yderligere med lidt vand, inden det drikkes. Dog synes jeg ikke, at det på nogen måde er slemt at drikke et shot, det prikker lidt i munden, lige efter man har sunket og det giver varmen, men ikke mere end at jeg finder det behageligt. Er man rigtig hardcore, vil man måske ligefrem finde shottet for mildt, men så kan man jo enten tilsætte mere ingefær eller holde lidt igen med vandet. Jeg har tilsat lidt honning til blandingen – honning smører godt i halsen, når den gør lidt ondt og tager også lige toppen af shottet, men jeg synes på ingen måde, at det bliver sødt.

Og nu skal der køres ingefærshots ned om morgenen resten af vinteren – det føles som om, at det styrker både krop og sjæl og det kan vi jo nok have brug for her i den kolde og mørke tid.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Ingefærshots med citron

Antal: 5 dl
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

  • 50 gr frisk ingefær
  • 5 dl vand
  • saft af 2 citroner
  • 2 spsk honning (kan udelades)

Fremgangsmåde

  • Skræl ingefæren, hvis ikke den er økologisk, og skær den i tynde skiver eller mindre stykker.
  • Kom skiverne i en gryde sammen med vandet, bring blandingen i kog og lad den snurre i ca. 20 minutter under låg.
  • Lad blandingen afkøle i ca 30 minutter og tilsæt herefter citronsaft og honning.
  • Lad blandingen trække i ca. 12 timer på køl. Sigt den derefter og hæld den på en lille flaske, som opbevares i køleskabet. Blandingen kan holde sig i ca. 14 dage, hvis ikke den er drukket inden.
  • Tag et ingefærshot (ca 1 snapseglas) hver morgen.

Noter

Udover ingefær, citron og honning kan man også tilsætte gurkemejerod til blandingen. Det kan findes i de fleste større supermarkeder og ligger som regel ved siden af den friske ingefær i grøntafdelingen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)