Madplan uge 1…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så nåede vi hele vejen rundt og er tilbage til start. Uge 1 banker på og et helt nyt år med ikke mindre end 52 nye madplaner liggere og venter på at blive udtænkt. Ligesom så mange andre, så trænger vi herhjemme til grøn og let mad ovenpå julens og nytårets lidt mere fede spiser, så nu er der købt ind til masser af knasende lækre og sprøde aftensmenuer.

Jeg har været så uheldig at blive godt og gammeldags forkølet med lidt halsonde, tungt hoved og ømme lemmer til følge – jeg har ellers ikke været forkølet i flere år, men nu har det altså sneget sig ind på mig alligevel. Derfor er jeg glad for, at min juleferie sådan officielt først slutter i morgen, for uge 1 indledes med en fridag til mig, som dermed kan nøjes med at skulle i skole tirsdag og torsdag i denne her uge. Morten er startet på arbejde efter nytår i dag, så jeg halter altså lidt bagefter, men alt i alt må hverdagen siges at være begyndt igen ovenpå en dejlig jul og et brag af en nytårsaften.

 

 

Madplan uge 1.

Mandag – Vi skal have boller i karry a la ristaffel med topping af masser af grønt – spirer, løg, revet gulerod, ærter, majs og sugar snaps. Derudover suppleres med lidt peanuts, rosiner, ristet kokosmel, ananas i små stykker og æbler i tern. Jeg koger 1½ portion ris – så er der også til rissalat senere på ugen.

Tirsdag – Menuen står på tun og torskerognsfrikadeller med persillesauce, kogte kartofler og en stor portion gulerodssalat ved siden af. Fisk på den nemme måde, når man ikke lige har mulighed for at komme til fiskehandleren, hvilket mit skrantende helbred ikke tillader i dag.

Onsdag – Jeg har en idé til en cremet broccolisuppe, som rumsterer inde i hovedet, og den vil jeg forsøge mig lidt med i løbet af ugen. Rygende varm suppe er skønt, når man er forkølet og lindrer dejligt i en øm hals. Tilbehøret bliver hjemmebagte, langtidshævede flutes, lavet på dejen til disse koldthævede boller og som så ofte, når vi får suppe, er der også lidt til dessert – det bliver i denne omgang til risengrødklatkager.

Torsdag – Torsdag skal vi have bagte kartofler med pulled chicken, coleslaw og salatfyld. Jeg marinerer et par kyllingefilet’er, som efterfølgende kommer i ovnen og passer sig selv sammen med et par langtidsbagte kartofler, så i bund og grund skal vi bare snitte salatfyldet. Dejlig nem og lækker aftensmad.

Fredag – Som så ofte før byder fredagen på en form for lasagne og i denne uge bliver det en kartoffel-lasagne med krydret oksekød. Jeg har både pastinakker og persillerødder i køleskabet, så 1/3 af kartoffelskiverne bliver i denne omgang udskiftet med rodfrugter i tynde skiver. Bagetiden er nogenlunde den samme, men de let søde rødder bidrager med lidt ekstra fylde og smager desuden skønt sammen med den krydrede kødsauce. Jeg køber en dobbelt portion oksekød, så der også er til søndag.

Lørdag – Lørdag skal vi have et par gode stykker laks, som bare steges et par minutter på panden, krydres med salt og peber og serveres med citron. Tilbehøret bliver creme fraiche dressing smag til med friskklippet dild, salt og peber, en farverig rissalat af de overskydende ris fra mandag og salatfyldet fra torsdag. Muligvis også en portion broccolifritter, hvis der bliver alt for meget broccoli til overs fra suppen.

Søndag – Pandekager med fyld er bare en af vores favoritter om vinteren, hvor fyldes tilberedes af oksekød, masser af strimlet kål (hvidkål eller spidskål), løg, hvidløg, gulerødder og krydderier. Fyldet bliver lavet efter denne her opskrift på majspandekager med fyld, men i stedet for majspandekager bruger jeg denne gang fuldkornstortillaer, som pakkes om fyldes, drysses med ost og gratineres i ovnen. Smager fantastisk og en god måde til at få kørt virkelig mange af de grove grønsager indenbords på.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)