Madplan uge 2…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

En dejlig weekend er suset af sted – vi har blandt andet været til lækker fødselsdagsbrunch hos min onkel i dag og i morgen tager vi så hul på den anden uge i 2016. Jeg skal nu ikke klage, for jeg har kun en enkelt skoledag på programmet i den kommende uge og selvom det er gråvejr, regn og blæst, så er det jo ingen sag at komme igennem vinteren, når man hver morgen kan tænde masser af lys, lave en stor kandefuld te og begynde dagen i sit eget tempo.

Den seneste uges tid har dog ikke været lutter lagkage og lyserøde skyer, for jeg har været så uheldig at løbe ind i en god gedigen forkølelse. Ikke noget alarmerende eller alvorligt, men en forkølelse og lidt halsonde er nu under alle omstændigheder altid ubehageligt og så gider jeg bare ikke være afhængig af næsespray og uanede mængder af papirlommetørklæder. Nu er forkølelsen heldigvis på retur, men det har krævet mange kopper varm te og skoldhed suppe og de næste par dage bliver fortsat i mit helt eget tempo.

 

 

Madplan uge 2.

Mandag – Vi lægger hårdt ud med en tur i madklub og da det ikke er vores tur, bliver det til en fridag i køkkenet for mit vedkommende. Menuen kender vi ikke noget til i denne omgang, men der er rygter om noget med grønsager og ost.

Tirsdag – Morten er i Hamborg fra tirsdag til onsdag og jeg skal derfor kun sørge for aftensmad til mig selv. Den her salat med grape, appelsin, avocado og feta, som jeg postede forleden dag, er virkelig blevet et hit og jeg har fået den til frokost flere gange, men jeg kan slet ikke få nok af den, så jeg har planer om at spise sådan en portion til aftensmad og så stege et stykke kyllingebryst til. Måske også nogle grove, hjemmelavede ovnfritter og en aioli til at dippe i – så skulle jeg vist også kunne blive mæt.

Onsdag – Onsdag kommer Morten tilbage fra Hamborg, men vi er ikke 100 % sikre på, hvornår han er hjemme. Derfor står menuen på en lækker porretærte med bacon, som jeg laver i forvejen, så den bare skal lunes, når Morten er hjemme og det er tid til aftensmad. Tilbehøret bliver en salat, evt lavet på resterne fra tirsdagens salat med grape og appelsin.

Torsdag – Torsdag står menuen på pasta med lækker grønærte-citron pesto. Pestoen laves lige så fint på optøede ærter som på friskbælgede og egentlig er det en vegetarret, men jeg har købt et lækkert stykke varmrøget laks, som jeg plukker i mindre stykker og vender i retten ved servering. Måske spiser vi et stykke groft brød til.

Fredag – Fredag er der dømt mexicansk fiesta herhjemme og menuen står på en mexicansk tacosalat, som bliver serveret i 2 store og sprøde tortillaskåle. Salaten består af krydret oksekød, salat, tomat, agurk, majs, avocado, løg og revet ost og til sidst pyntes den med salsa og måske en klat creme fraiche. Tex mex når det er bedst.

Lørdag – Vinter er og bliver suppetid og noget af lørdagen skal gå med at koge en stor kylling, så vi kan få lækker hønsekødsuppe med grønsager til aften. Det tager lidt tid at koge sådan et kræ, men heldigvis så passer dyret jo stort set sig selv og imens kan vi nyde den skønne duft og glæde os til den lækre suppe, som venter i gryden. Noget af hønsekødet bliver skåret i mundrette bider og serveret i suppen, resten skal bruges til en portion tarteletter med høns i asparges, som vi enten skal have til forret eller efter suppen. Det tarteletfyld, som ikke bliver spist, skal vi have til frokost søndag.

Søndag – Søndag står menuen på en rigtig efterårs- og vinterklassiker, nemlig en forloren hare med kartofler og brun sauce. Haren bliver stegt sammen med en god portion groftskårne rodfrugter, som smager skønt sammen med den lækre hare og saucen.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)