Madplan uge 3…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Hold da op, så skal jeg da lige love for, at kulden kom. Minus 8 gader var der udenfor, da vi gik i seng i aftes og her til morgen er alting dækket af det smukkeste lag rimfrost. Jeg nåede at nyde solen, da den var på vej op over skoven – den smukkeste solopgang i pink, orange og lilla, inden sneen begyndte at vælte ned og ifølge vejrudsigten, så skulle det faktisk sne hele formiddagen og det meste af eftermiddagen, så nu håber jeg på, at vi langt om længe får lidt sne, som kan blive liggende her i Vejle. Jeg skal ud og gå med Villy senere, men indtil nu har han ikke været til at drive ud under den varme dyne, så han har nok også bemærket, at det er blevet koldere i vejret.

Sådan et vejr kalder på endnu flere af de gode, varme supper. Kan godt være, at I læsere efterhånden synes, at I har fået Jeres del af supper her på bloggen igennem efteråret og den første del af vinteren, men jeg kan simpelthen ikke gøre for det. Jeg elsker at komme en masse lækre grønsager i en gryde, hælde bouillon ved og lade det simre, inden hele herligheden blendes, smages til og til sidst øses op i varme skåle og serveres. Suppe er nemt, det er billigt, det er sundt og så giver det bare varmen i hele kroppen. Morten synes egentlig, at suppe smager helt fint, men kan godt brokke sig lidt over, at han ikke føler sig mæt i så lang tid, men det klarer vi så med en pandekage, vaffel eller lignende til dessert eller et godt gedigent madbrød til suppen.

 

 

Madplan uge 3.

Mandag – Jeg har to supper, som jeg vældig gerne vil have afprøvet, men jeg synes trods alt ikke, at vi skal have suppe mere end en enkelt gang om ugen, så jeg bliver nødt til at prøve at vælge. Den ene er en suppe på søde kartofler, som får den smukkeste orange farve. Den anden er en klassisk majs chowder – altså en blendet suppe med majs og mælk eller fløde og smagt til med chili. Fordelen ved begge supper er, at ingredienserne kan holde sig ret længe, så der er faktisk købt ind til begge varianter og resultatet kommer selvfølgelig på bloggen. Jeg overvejer, om jeg skal bage en pizzastjerne med tomat og mozzarellaost til suppen, magen til den jeg lavede i sidste uge. Både Morten og jeg selv var ret begejstrede.

Tirsdag – Menuen står på kylling i karry-mango sauce, som sammen med boller i karry er en af favoritterne her i huset. En favorit, som vi tilsyneladende deler med en stor del af befolkningen, hvis man læser diverse top 10 lister over danskernes livretter. Tilbehøret bliver kogte jasminris og som sædvanlig laver jeg små skåle med toppings til vores karry-ret, så den bliver serveret lidt a la ristaffel.

Onsdag – Onsdag skal vi have fisk. Friske rødspættefilet’er, som vendes i lidt mel, steges gyldne på panden og serveres med citronbåde og persilledrys til. Tilbehøret bliver kogte kartofler, helt almindelig persillesauce og råkostsalat. Endnu en klassiker.

Torsdag – Det er vores tur til at holde madklub og jeg har proklameret, at menuen står på skinkestang med diverse salat tilbehør. Dog tror jeg nok, at jeg laver en del om på opskriften, så det bliver en skinkestang i en lettere opdateret udgave og så må vi jo håbe, at Tommy og Kim overlever.

Fredag – Hjemmelavede burgere med grove fritter af store kartofler og diverse rodfrugter. Jeg bager burgerbollerne efter min sædvanlige opskrift på lette og luftige burgerboller og serverer burgerne med salat, tomat, agurk, løg, syltede agurker, aioli og hjemmelavet burgerdressing. Hakkebøffer til Morten og grillet kyllingefilet til mig – jeg vil helst have kyllingeburgere.

Lørdag – Lørdag aften står menuen på helt klassisk weekendmad. Vi er nemlig blevet enige om, at det er alt for længe siden, at vi har fået en god bøf, så sådan et par stykker skal der indkøbes. Tilbehøret bliver hasselback kartofler, den skønne og nemme hjemmelavede whiskeysauce og sprøde broccolifritter.

SøndagCremet pastafad med bacon og ærter. Nem og lækker ret med pasta, mange grønsager og en smule kød, som kan passe sig selv i ovnen og bare skal serveres, når vi er klar til at spise. Perfekt mad på en søndag.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)