Madplan uge 4…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så nåede vi uge 4. I dag er der præcis 11 måneder til jul – hvis der skulle sidde nogen derude, der allerede er begyndt at tælle ned og med udgangen af denne uge, tager vi også afsked med januar måned – en af årets mørkeste måneder, men også den næstsidste vintermåned og nu venter kun en lille, kort måned, inden foråret er over os. Som tiden altså flyver af sted.

Den kommende uge byder på modulprøve og modulafslutning af modul 10. Denne gang foregår det ved en fremlæggelse i grupper og karaktergivning i form af bestået eller ikke-bestået og da vi i min gruppe har ret godt styr på fremlæggelsen allerede nu, bliver der masser af fritid til køkkeneksperimenter for mit vedkommende. Det skal selvfølgelig udnyttes og allerede nu har jeg et par forskellige ideer i støbeskeen, som jeg håber at få afprøvet, men da en del af eksperimenterne omhandler kager, fastelavnsboller og søde sager, må jeg hellere også lige få styr på madplanen for uge 4, så vi også er sikre på at få noget “rigtig mad” indenbords.

 

 

Madplan uge 4.

Mandag – Jeg har købt et stort og lækkert hokkaido græskar og den ene halvdel vil jeg bruge i en lækker madtærte med græskar, feta og ristede mandler, som vi skal have med et par frikadeller til. Frikadellerne bliver lavet efter min sædvanlige opskrift, men derudover tilsætter jeg også ½ – 1 rød chili i småbitte tern til farsen. Det smager skønt og giver frikadellerne et lille kick. Bliver der et par frikadeller til overs, bliver de brugt til madpakker eller til søndagens biksemad.

Tirsdag – Aftensmaden kommer til at stå på en super nem og lækker pasta i cremet tunsauce med grønne ærter. En af favoritterne herhjemme og så smager det bare noget så godt.

Onsdag – Jeg har en lille mørbrad liggende, som skal bruges til en helt klassik mørbradgryde med pølser, bacon og masser af paprika. Tilbehøret bliver enten kogte ris eller kartoffelmos og lidt dampede, grønne ærter.

Torsdag – Resten af det store hokkaidogræskar skal bruges til en portion græskarsuppe, som vi skal have torsdag aften. Jeg bager muligvis en portion hvidløgssnegle til suppen, men tilsætter lidt groft mel til dejen – jeg synes, det giver lidt ekstra lækkerhed til de skønne snegle.

Fredag – Fredag aften skal vi have vaskeægte amerikansk comford food, nemlig en lækker og cremet macaroni and cheese med masser af ost. For lige at lette serveringen lidt, laver jeg en lækker grøn salat, som vi spiser ved siden af og så tror jeg, at vi skal have et fad med blandede grønsagsstænger, som vi kan nippe af, imens vi venter på maden.

Lørdag – Vi skal have en skøn, langtidsstegt flæskesteg – langstidsstegningen giver det lækreste, møre kød og dejlige sprøde flæskesvær. Tilbehøret bliver ovnbagte rodfrugter og små kartofler, som ristes i ovnen sammen med stegen og så selvfølgelig en god, brun sauce lavet på skyen fra stegen.

Søndag – Søndag står menuen på en portion biksemad lavet på resterne af lørdagens flæskesteg og lidt god, håndskåret bacon. Derudover skal der selvfølgelig kartofler og løg i biksemaden, men også gerne resterne af lørdagens rodfrugter skåret i mindre stykker. Hele herligheden serveres med et par spejlæg.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)