Madplan uge 5…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så går endnu en uge på held og i morgen tager vi ikke bare hul på uge 5, men også på februar måned. Jeg synes, at januar har været skøn – fyldt med dejlige oplevelser, god mad, lidt julerester som vi har kunnet hygge os med og så selvfølgelig små to uger med fantastisk vintervejr, sne og frost som jeg i dén grad har nydt.

Den kommende uge byder, så vidt vides, ikke på hverken sne eller frost, men dog temperaturer som er så tilpas lave, at der gerne må komme et par gode, varmende retter på menuen, hvilket for vores vedkommende betyder et gensyn med den skønneste chili con carne, som jeg er fuldstændig vild med.

 

 

Madplan uge 5.

Mandag – Jeg har besluttet mig for at lave en stor grydefuld cowboy chili con carne, som er blandt vinter favoritterne. Vi spiser chili’en med brød, fx disse her skønne og nemme pandebrød og desuden med kogte ris. Jeg serverer ikke yderligere grønsager til chilien – for det første synes jeg ligesom ikke rigtigt, at det passer sig. For det andet er der masser af tomater, majs, bønner og løg i chilien. Bryder man sig ikke om bønnerne og den let, melede smag, kan bønner i chili con carne snildt udskiftes med edamame bønner.

Tirsdag – Tirsdag skal vi have madklub hos Tommy og Kim og jeg aner derfor ikke, hvad menuen kommer til at stå på. Jeg har dog ladet mig fortælle, at middagen skulle være inspireret af hovedstadsområdet og har foreløbigt gættet på både københavnerstænger og amagermadder – dog uden held 😉

Onsdag – Vi skal have store bagte kartofler med fyld af chili con carne, creme fraiche og revet ost og dermed skulle resterne af mandagens chili con carne gerne blive spist. Jeg supplerer nok også med en skål salatgrønt, så der er lidt knas til at komme i kartoflerne.

Torsdag – Torsdag har jeg planer om en portion cremet pastasalat med masser af grønt. Normalt laver jeg den med kylling og bacon, men denne her gang tror jeg, at det skal være med rejer, som også smager skønt sammen med dressingen. Tilbehøret bliver groft brød.

Fredag – Fredag aften er endnu engang udråbt til lasagne aften – lasagne er altså bare den bedste “start på weekenden – mad”, i hvert fald efter min mening og denne fredag bliver det kyllingelasagne med tomat-flødesauce og spinat. En af mine absolutte favoritter, når det gælder de utraditionelle lasagne-varianter.

Lørdag – Lørdagens menu bliver af den langtidsstegte og sommerlige slags, for jeg har planer om, at der skal hjemmelavet pulled pork på bordet. Dog snyder vi lidt og tilbereder udelukkende grisen i ovnen – det er jo ikke til at vide, hvad det bliver for et vejr på denne her tid af året og ingen af os føler for at stå med kul og grill midt i regn, sne eller storm. Tilbehøret bliver som sædvanligt hjemmelavet coleslaw og verdens bedste hjemmelavede burgerboller.

Søndag – Søndag aften skal vi have hjemmelavede wraps, lavet på tortillapandekager smurt med guacamole og fyldt med diverse salatgrønt, salsa og disse her skønne, hjemmelavede chicken tenders. Let og lækker aftensmad og så er det så dejlig nemt lige at lave et par wraps til mandagens madpakker.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)