Lige for tiden er jeg vild med bananpandekager. Jeg er kommet ind i en periode, hvor sådan en tallerkenfuld meget ofte udgør min morgenmad og udover at jeg synes, at sådan en anretning med frugt og skyr er ret lækker og sådan lidt luksus-præget morgenmad på en hverdag, så det mætter det mig også i ret mange timer.

Jeg kan godt lide at kræse lidt om min morgenmad – anrette den pænt, lave en kop varm te, som jeg kan drikke til og evt. koge et blødkogt æg, hvis jeg er meget sulten. Det er også til morgenmaden, at jeg drikker et ingefærshot og spiser mine vitaminpiller. Min morgenmad behøver med andre ord ikke blive klasket sammen på 30 sekunder for derefter at blive spist i bilen på vej til skole, men omvendt så er det jo heller ikke sådan, at jeg har lyst til at stå ud af min varme seng både hele og halve timer, før det reelt er nødvendigt, for at kreere en portion morgenmad. Det gælder om at finde den gyldne middelvej og for mig kunne det fx disse her bananpandekager, som er super nemme at lave og som kun indeholder 3 ingredienser, nemlig banan, æg og lidt hvedemel.

Hvedemelet er jeg for øvrigt sikker på kan udskiftes med andre meltyper, hvis man ønsker nogle lidt grovere varianter – jeg kunne også forestille mig, at man kan bruge havregryn, evt. kværnet lidt finere i en minihakker eller måske loppefrøskaller, hvis man har sådan nogle liggende. Det drejer sig jo i bund og grund om at få hældt tørstof i form af mel eller lignende i dejen, som kan suge lidt fugt og bidrage med struktur på pandekagerne.

Nedenstående portion giver 4-5 små, fine og lækre pandekager og serveret med skyr og lidt frugt er det lige hvad jeg kan spise til morgenmad. Jeg har tidligere postet en opskrift på bananpandekager – de smager skønt, men indeholder en smule flere ingredienser end denne her super simple variant, som jeg synes er rigtig god at bruge til hverdag. Opskriften er så simpel, at jeg har den i hovedet og resultatet er super lækkert. Står der så lidt vanillepulver, kanel, kardemomme eller lignende i nærheden, når jeg rører dejen sammen, så kan jeg da ikke afvise, at der kan ryge lidt i dejen – det er sådan lidt efter smag, behag og humør, men pandekagerne smager nu også dejligt, når de er helt plain.

 

 

Jeg spiser pandekagerne med vanilleskyr og årstidens frugt eller bær. I de seneste par dage har jeg fået stykker af en fantastisk lækker og moden mango til pandekagerne og så pynter jeg gerne med frysetørrede hindbær, som jeg synes har jeg dejlig sød og syrlig smag. Der kunne også have været drysset lakrids granulat over anretningen eller måske lidt revet, mørk chokolade.

Frugt og bær kan jo forberedes, skylles og skæres ud dagen før, så det bare er pandekagerne, der skal laves om morgenen. Faktisk forestiller jeg mig også, at dejen kan røres sammen om aftenen, dækkes til og stå på køl til dagen efter. Dejen bliver måske en anelse mørkere, når bananen får ilt og bliver let brun, men det kunne nok modvirkes ved at dække skålen godt til og evt. dryppe lidt citronsaft i dejen. I øvrigt ses det formentlig ikke, hvis dejen er blevet lidt mørkere – pandekagerne bliver jo fint brune, når de steges på panden.

Bananpandekager.

4-5 stk.

1 moden banan, moset

1 æg

1-2 spsk hvedemel

Pisk bananmos, æg og hvedemel sammen i en skål. Varm en slip-let stegepande op og bag små, lysebrune pandekager af dejen. Server med skyr og frugt eller bær.

Note. Bages pandekagerne ikke på en slip-let pande, kan det være nødvendigt at bruge lidt fedtstof til stegningen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)