Vi vågnede i morges til et forrygende snevejr og en have, der var begravet i sne. Godt nok stoppede det med at sne tidligt på morgenen og skyerne blev i stedet afløst af solskin og blå himmel, men sneen ligger stadig overalt og glitrer og glimter i solskinnet. Selvom solen skinner, er det stadig ret koldt udenfor og derfor har jeg netop lavet en portion af denne her skønne og letkrydrede varme te med mælk, som giver varmen helt ud i tæerne, når man kommer ind udefra, hvad enten det er fra en tur på kælkebakken, en cykeltur hjem fra arbejde eller en gåtur i sneen.

Drikken er lidt inspireret af den krydrede og søde chai te, som ofte laves på en sirup kogt på sukker, sort te og krydderier, der røres op i varm mælk. Personligt er jeg ikke overvældende vild med varme drikke, som er alt for søde – altså bortset fra varm kakao selvfølgelig og da chai te efter min mening, smager en smule af brunkager og ingefærsmåkager, så bliver det ofte hurtigt for sødt for mig. Derfor er jeg vild med denne her variant, hvor man blot skal brygge teen sammen med krydderierne og lade den trække, inden den blandes med varm mælk ved servering. Herefter er det så op til den enkelte at søde sin te.

 

 

Denne her portion giver 2 store café glas, så normalt får Morten og jeg et glas hver, men i dag tror jeg faktisk, at jeg kan drikke hele portionen selv. Så kan jeg evt. lave en ny portion til Morten kommer fra arbejde – han er på cykel, så han kan sikkert godt trænge til noget varmt, inden vi skal have aftensmad. De sidste rester fra julen har jeg sørme også fået udryddet, imens jeg drak det første glas te, for der var lige en lille håndfuld af de lækre, hjemmelavede pebernødder og 3 små skumnissemænd tilbage – totalt yndlingsjuleslik, men hver ting til sin tid og nu får jeg dem nok ikke at smage igen før til november.

Varm og krydret te med mælk.

2 store glas.

½ liter vand

1 spsk sort te

5 hele nelliker

4 kardemommekapsler

1 stykke kanel

Bring vandet i kog. Bland te, nelliker, kardemommekapsler og kanel i et tefilter eller lignende og hæld vandet på. Lad teen trække i 5-10 minutter afhængig af den ønskede styrke. Imens varmes mælken op i en lille gryde – pisk i mælken med et piskeris, så der dannes let skum. Bland te og pisket mælk sammen og hæld drikken i 2 store caféglas. Drys evt. lidt stødt kanel ovenpå mælkeskummet og server teen med sukker eller honning ved siden af, så den enkelte selv kan søde sin te.

Har man hverken tesi, tefilter eller lignende, så kan den sorte te og krydderierne hældes direkte i en skål eller gryde, hvorefter det kogende vand hældes over. Når teen har trukket, hældes den gennem en sigte, så teblade og krydderier sies fra.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)