Et par stykker af Jer har været så søde at spørge, om der mon ikke kom et par indlæg med mad, som er inspireret fra New York, når det nu er slut med deciderede blogindlæg fra vores ferie i denne omgang? Og med alt den positive respons er det jo lige før, at jeg vil overveje at slå mig ned som kombineret mad- og rejseblogger. Til det må jeg sige, at en del af den mad jeg laver, faktisk er inspireret af vores ture til New York eller USA i almindelighed. Det kunne fx dreje sig om dette her fantastiske bananbrød, som jeg har bagt her til formiddag. Morten døjer nemlig stadig med ryggen og har været til kiropraktor igen i dag, men nu er der da friskbagt bananbrød til ham, til han kommer hjem fra arbejde.

Bananbrødet, som nok i virkeligheden mest er en kage ligesom rosinbrødet og kanelbrødet, har jeg ofte spottet i USA, hvor det af naturlige årsager kaldes banana bread. Men hvorvidt det stammer derovrefra, eller kommer fra et helt andet sted, vil jeg lade stå hen i det uvisse. Faktum er, at der her er tale om et ualmindeligt lækkert og luftigt stykke bagværk, som er en smule mindre sukker- og fedtholdigt end en traditionel banankage. Til gengæld har brødet den skønneste smag og sødme fra modne bananer, vanilje og kanel og en supersaftig krumme som gør, at det holder sig lækkert og blødt i flere dage.

Dejen kan tilsættes alverdens former for fyld som fx rosiner, tranebær, valnødder, hasselnødder, grofthakket chokolade, kokosmel og meget mere. Lidt af hvedemelet kan desuden erstattes af fuldkornshvede eller grahamsmel. Der kan ligeledes fordeles lidt god, smeltet chokolade på toppen af brødet, når det er afkølet, men så vil jeg nok personligt mene, at vi efterhånden er derovre, hvor det skal kaldes for en banankage i stedet for et brød.

Udelader man chokolade, har brødet dog den store fordel, at det ligesom alt andet brød kan kommes i brødristeren, hvis det skulle blive lidt tørt, inden man får det hele spist. Sådan en skive ristet bananbrød med koldt smør på er altså ikke at foragte. Og jeg må altså også indrømme, at jeg sagtens kan finde på at komme en lille smule koldt smør smør på brødet, når det er helt friskbagt og lunt.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Bananbrød

Bagetid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 1 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • ½ dl olie (eller smeltet smør)
 • 2 æg
 • 125 gr sukker
 • 2 modne bananer
 • 250 gr hvedemel
 • 1 tsk natron
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 tsk stødt kanel
 • ½ tsk stødt ingefær (kan udelades)

Fremgangsmåde

 • Hæld olie, æg og sukker i en skål og pisk det lyst og skummende.
 • Mos eller blend bananerne og tilsæt mosen til æggeblandingen.
 • Bland hvedemel, natron, bagepulver, salt, vanilje, ingefær og kanel og vend det i dejen.
 • Fordel dejen i en franskbrødsform foret med bagepapir og bag bananbrødet ved 175 °C (alm ovnfunktion) i ca. 1 time til det er gyldent og gennembagt.
 • Lad brødet afkøle let på bageristen og server det lunt.
 • Brødet holder sig blødt og svampet i flere dage og det kan desuden fryses.

Noter

Man kan evt. pynte det afkølede bananbrød med smeltet chokolade og grofthakkede mandler eller nødder. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)