Indlægget er sponsoreret, men holdning og ord er helt mine egne.

Jeg elsker frokost – okay, generelt er jeg jo ret glad for mad, men hvor morgenmaden bebuder starten på en ny dag og aftensmaden slutningen, så er frokosten ligesom et pusterum midt på arbejdsdagen, hvor man holder en velfortjent pause, stopper op og tanker ny energi, så man er rustet til 2. halvdel af dagen og ikke går sukkerkold ud på eftermiddagen. Lige præcis derfor synes jeg også, at det er vigtigt, at man rejser sig fra sit skrivebord og sin computer og går hen et sted, hvor man ikke fristes til lige at arbejde videre, imens man spiser. Maden skal smages og den skal nydes.

Det er desuden vigtigt for mig, at frokosten er både spændende og lækker, for jeg ved, at hvis min mad er alt for kedelig, så gider jeg ikke spise den. Omvendt ved jeg også, at jeg får hovedpine og en voldsom trang til sødt, når vi nærmer os kaffetid, hvis jeg springer frokosten over og præcis derfor, forsøger jeg altid at gøre lidt ekstra ud af den – både herhjemme, når jeg har undervisningsfridage, men nok i endnu højere grad de dage, hvor jeg er i skole og har en madpakke med.

En madpakke er for mig tvingende nødvendig, for godt nok har vi kantine på skolen, men udvalget er med al respekt ikke noget at råbe hurra for og dette blev kun yderligere tydeliggjort for mig, da jeg fornylig besøgte en veninde på hendes arbejdsplads, hvor vi sammen spiste frokost i deres kantine. Udover at det var superhyggeligt lige at kunne snuppe en hurtig frokost og sladre lidt sammen, så var maden, som kom fra frokostordningen Frokost+ også bare super lækker, varieret og med lidt for enhver smag. Frokost+ leverer både til Aarhus og omegn og til Storkøbenhavn, så skulle der sidde nogen derude, som mangler en lækker frokostordning, så klik her og læs mere.

Jeg må nok indrømme, at hvis vi havde sådan en frokostordning i skolens kantine, så ville det nok ikke være helt så tvingende nødvendigt for mig, at have madpakke med hver evig eneste skoledag. Det er jo ikke fordi, at jeg har frygtelig meget imod at smøre en madpakke, men nogle dage ville det bare være lækkert, at man i stedet havde muligheden for at købe sin frokost fra en lækker buffet. Faktisk har jeg fornemmelsen af, at lige præcis det med frokosten et issue på mange arbejdspladser. På Mortens 2 foregående arbejdspladser har der ikke været kantine – begge steder var den nedlagt, fordi den ikke kunne løbe rundt og Morten havde derfor stort set altid den samme madpakke med – 2 flade stykker rugbrød med leverpostej eller hamburgerryg. Temmelig kedeligt og absolut ikke noget, som han så frem til at spise, men omvendt gad han heller ikke bruge tid på at smøre en lækker madpakke, så det var kun, når jeg lavede hans madpakke, at den blev peppet en smule op. Til gengæld kunne han så også fortælle mig, hvor meget han havde glædet sig til frokostpausen på netop de dage, hvor jeg havde smurt maden, så man skal absolut ikke undervurdere betydningen af en lækker frokost.

Nu har Morten heldigvis en skøn kantine i sit nye arbejde og jeg kan man garanti love, at han ikke savner sine flade rugbrødsmadder – faktisk hører en god kantine med et inspirerende, varieret og lækkert udvalg jo nærmest til blandt personalegoderne i dag. Jeg selv oplevede at have en skøn kantine imens jeg var i praktik og jeg kan kun sige, at jeg håber, at jeg en dag vil få adgang til noget lignende, når jeg bliver færdig med skolen og kommer ud på arbejdsmarkedet.

Hvad med Jer? Er en god kantine et personalegode eller er I lige så glade for at smøre en madpakke hjemmefra og tage med?

Billede - DK (1)

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)