Januar er i bogstaveligste forstand fløjet af sted, i hvert fald efter min mening, og årets såkaldt længste og mørkeste måned viste sig at blive den dejligste måned fyldt med skønne oplevelser, hyggeligt samvær med familie og venner, gode bøger, et fantastisk snevejr, lækker mad og masser af tændte stearinlys og duftende hyacinter.

Nu er vi så klar til at tage fat på februar – en lille, kort måned, som de færreste regner for noget og det på trods af, at der i år er hægtet en ekstra dag på de normale 28 stk. Vores februar skal bruges på fortsat at skabe lys og hygge i mørket i form af masser af stearinlys, når tusmørket breder sig, vi skal spise masser af fastelavnsboller, vi skal på vinterferie og så skal vi selvfølgelig nyde alle de lækre råvarer, som er kendetegnende for lige netop denne her årstid.

I februar glæder jeg mig til…

  • At nyde de store, saftige og søde appelsiner i endnu en måned. De er skønne lige nu, men når vi kommer hen på foråret, synes jeg, at de appelsiner vi kan købe i butikkerne, bliver små, kedelige og lidt sure.

 

  • At vi skal en tur til New York på vinterferie. Morten overraskede mig totalt, da han kom hjem fra arbejde og fortalte, at han havde taget fri i en uge, fordi han var faldet over nogle meget billige billetter. Heldigvis har jeg jo alligevel vinterferie fra skolen, så det er ikke engang nødvendigt, at jeg tager fri og om ganske kort tid skal vi så sammen nyde en uge i yndlingsbyen nummer 1. Det bliver faktisk vores besøg nummer 10, siden vi begyndte at rejse derover for lidt over 6 år siden, men det er som om, at vi aldrig bliver helt færdige med byen og min familie joker med, at vi er blevet “fastliggere” 😀 Jeg har tidligere skrevet en ret stor guide til New York, som kan læses lige her.

 

 

  • At fejre Valentins dag med Morten og det bliver ikke bare en almindelig Valentins dag, for den skal nemlig fejres i New York. Er godt nok spændt på at opleve, hvordan sådan en dag forløber, når man befinder sig i selve oprindelseslandet, hvor de som bekendt gerne går helt amok i enorme blomsterbuketter, offentlige frierier, pyntede restauranter, lyserøde balloner og chokoladeæsker. Vi har tidligere været i New York i midten af januar, hvor optakten til Valentins dag så småt var i gang i butikkerne med alskens lyserøde og røde ting, men nu kommer vi til at opleve selve dagen og jeg glæder mig til at se det.

 

  • At nyde en portion lækker og smuk laksefarvet stenbiderrogn – det danske svar på kaviar, som er i sæson netop nu og frem til det tidlige forår. Vi spiser gerne stenbiderrogn på blinis med rødløg og creme fraiche som en forret med et lækkert glas vin eller lidt bobler til.

 

  • At få gjort lidt ved min udendørs dekoration, på den lille, fine havebænk, som jeg lavede i efteråret. Jeg har netop smidt en grangren og et par hyacinter ud, som var blevet lidt slappe i stilkene pga. frosten, men som ellers har holdt sig vældig flot siden slutningen af november. Nu skal der i stedet mini påskeliljer eller lignende forårsblomster i krukken og så lidt birkegrene af dem der er bøjelige, samlet i et lille bundt eller en krans.

 

  • At få læst nogle af alle de dejlige bøger og biografier, som er udkommet i løbet af det seneste års tid. Jeg har reserveret en kæmpe stak på biblioteket, for der er naturligvis altid rift om de lidt nyere bøger, men nu er de så småt begyndt at dukke op og jeg sluger hver og en.

 

  • At tjekke op på mine nytårsfortsætter, som blev vedtaget for lidt over en måned siden og i praksis stadig fungerer, men når den første motivation har lagt sig, kan det nogle gange knibe lidt. Mine nytårsfortsætter var jo egentlig ikke af den værste slags, for de går ud på, at jeg vil bruge lidt mere tid og fokus (og penge) på selvforkælelse og vedligehold af mig selv. Man bliver jo ikke yngre, så der er prioriteret tid og penge til body scrubs, peeling, masser af lækre cremer og olier, rigeligt vand hver dag, ordning af negle, ansigtsmasker, fodbade med efterfølgende vedligehold og meget mere. Alt sammen selvforkælelse, som jeg nyder, men som også er ting, jeg kan komme til at forsømme og så bliver jeg så misundelig, når jeg står nede i Matas og ser på de der über-velplejede ekspedienter, der altid ser ud som om, at de lige er trådt ind ad døren efter et spaophold. Er jeg den eneste, der har det på den måde, når man står der med hår som ikke lige er blevet sat, hænder som er lidt tørre, fordi det er vinter og man ikke lige kunne finde en håndcreme i tasken og jord på gummistøvlerne, fordi man lige har været ude at gå en lang tur med hunden? Anyway, jeg har besluttet mig for at investere i en lille, fin notesbog, så jeg hver aften, inden jeg ligger mig til at sove, kan skrive alle de små og dejlige ting ned, som jeg har nået at gøre for mig selv i løbet af dagen – det kan være alt fra at lægge en ansigtsmaske, huske mine vitaminpiller (det er jeg faktisk ret god til) og drikke vand nok til at jeg får barberet ben og brugt en body scrub, når jeg bader inden sengetid. Når jeg skriver det hele ned, får jeg overblik over hver eneste lille ting, som jeg dermed kan glæde mig over, i stedet for kun at huske på de ting, som jeg ikke fik gjort. Måske også en idé til de mødre, som sidder derude og føler, at alt går op i babyer og bleer og at der i det hele taget er for lidt mor-tid?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)