Et par stykker af Jer har været så søde at spørge, om der mon ikke kom et par indlæg med mad, som er inspireret fra New York, når det nu er slut med deciderede blogindlæg fra vores ferie i denne omgang (med alt den positive respons er det jo lige før, at jeg vil overveje at slå mig ned som kombineret mad- og rejseblogger). Til det må jeg sige, at en del af den mad jeg laver, faktisk er inspireret af vores ture til New York eller USA i almindelighed og det kunne fx dreje sig om dette her fantastiske, amerikanske bananbrød, som jeg har bagt her til formiddag. Morten døjer nemlig stadig med ryggen og har været til kiropraktor igen i dag, men nu er der da friskbagt bananbrød til ham, til han kommer hjem fra arbejde.

Bananbrødet, som nok i virkeligheden mest er en kage ligesom rosinbrødet og kanelbrødet, har jeg oftest spottet i USA, hvor det af naturlige årsager kaldes banana bread, men hvorvidt det stammer derovrefra, eller kommer fra et helt andet sted, skal jeg lade stå hen i det uvisse. Faktum er under alle omstændigheder, at der her er tale om et ualmindeligt lækkert og luftigt stykke bagværk, som er en smule mindre sukker- og fedtholdigt end en traditionel banankage, men til gengæld med den skønneste smag og sødme fra modne bananer, vanille og kanel og så har brødet altså bare en supersaftig krumme som gør, at det holder sig lækkert og blødt i flere dage.

Dejen kan tilsættes alverdens former for fyld som fx rosiner, tranebær, valnødder, hasselnødder, grofthakket chokolade, kokosmel og meget mere, ligesom lidt af hvedemelet kan erstattes af fuldkornshvede eller grahamsmel. Der kan ligeledes fordeles lidt god, smeltet chokolade på toppen af brødet, når det er afkølet, men så vil jeg nok personligt mene, at vi efterhånden er derovre, hvor det skal kaldes for en banankage i stedet for et brød. Udelader man chokolade, har brødet dog den store fordel, at det ligesom alt andet brød kan kommes i brødristeren, hvis det skulle blive lidt tørt, inden man får det hele spist. Sådan en skive ristet bananbrød med koldt smør på er altså ikke at foragte, selvom jeg må indrømme, at jeg også sagtens kan finde på at komme en lille smule smør på brødet, når det er helt friskbagt og lunt.

Bananbrød.

½ dl olie

2 æg

125 gr sukker

2 modne bananer

250 gr hvedemel

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

1 nip salt

½ tsk vanillepulver – kan erstattes af 1 tsk vanillesukker

½ tsk stødt ingefær – kan udelades

1 tsk stødt kanel

Hæld olie, æg og sukker i en skål og pisk det lyst og skummende. Mos eller blend bananerne og tilsæt mosen til æggeblandingen. Bland hvedemel, natron, bagepulver, salt, ingefær og kanel og vend det i dejen. Fordel dejen i en franskbrødsform foret med bagepapir og bag bananbrødet ved 175 grader i ca. 1 time til det er gyldent og gennembagt. Lad brødet afkøle let på bageristen og server det lunt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)