Lækre bananmuffins med hollybar og hasselnødder…

0 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Her til morgen opdagede jeg, at vi havde et par bananer liggende i frugtskålen, som i allerhøjeste grad må siges, at have set bedre dage. Jeg har åbenbart overvurderet, hvor mange bananpandekager med skyr og frugt jeg rent faktisk er i stand til at spise til morgenmad, så udover at gemme 2 stk bananer, som jeg vil lave bananpandekager af til vores morgenmad i løbet af weekenden, så skulle jeg finde på noget andet at bruge de resterende til.

Jeg tænkte først på at lave denne her lækre og svampede banankage med chokolade, som altid er populær, men bestemte mig i stedet for at bage muffins. Muffins er ellers ikke noget, som jeg gør det så meget i – jeg har vist stiftet bekendtskab med lidt for mange halvtørre cupcakes med fedtet smørcreme i vanvittige farver, men konceptet med at hver enkelt får sin egen lille kage, synes jeg i grunden er ret hyggeligt. Og så kan man jo altid nuppe én til, hvis man har lyst.

Som tænkt så gjort og efter at jeg havde spist morgenmad, blev kagedejen rørt sammen ud fra en nogenlunde klassisk opskrift og fremgangsmåde. Der var dog den undtagelse, at jeg havde en stor og lækker Hollybar (jeg kan ikke stå for kombinationen af fransk nougat, nødder og flødechokolade) liggende, som jeg hakkede groft og kom i dejen sammen med en håndfuld hasselnødder – også grofthakkede. Chokoladebaren og nødderne har tilføjet super lækker chokoladesmag og crunch til de færdige muffins – ja, jeg har lige smagt på én enkelt – og selvom den franske nougat er smeltet under bagningen, synes jeg alligevel, den har tilføjet en udefinerbar lækkerhed og sødme til de færdige muffins.

Jeg bager for øvrigt altid muffins på almindelig ovnvarme og slår varmluftsfunktionen fra. Jeg døjede i en periode med, at mine muffins blev sideskæve og grimme, når de hævede op under bagningen i ovnen, men så fik jeg det råd, at lade være med at bage dem med varmluft. Siden har jeg bagt de fineste og flotteste muffins med smukke og nogenlunde lige toppe, så det råd har jeg virkelig taget til mig og nu også givet videre, hvis der skulle sidde andre derude, der døjer med muffins, som bliver skæve under bagningen.

 

 

Og apropos muffins-toppe, så overvejede jeg at smelte lidt god, lys chokolade og pynte toppen på de færdige muffins, men ombestemte mig. Der er masser af gode sager indeni kagerne og desuden chokolade fra Hollybaren, så det må være nok med det. Kagerne skal vi have til en kop te, når Morten kommer fra arbejde – han har altid tidligt fri om fredagen, og efterfølgende har vi aftalt at gå en lang tur med Villy, så vidt vejret tillader det, men det plejer nu ikke at være et problem, så længe vi klæder os godt på. Vel hjemme igen skal vi så have tilberedt denne her skønne skønne kyllingelasagne med fløde-tomatsauce og spinat til aftensmad – det er jo lasagneaften og jeg glæder mig allerede, men den er altså også virkelig god. Mon ikke der også kommer et par af disse her muffins på bordet efter maden sammen med en lille pose bland-selv slik – det er jo fredag, men så kan vi vist heller ikke spise mere.

Rigtig god fredag til alle der kommer her forbi.

Bananmuffins med hollybar og hasselnødder.

10 stk.

100 gr sukker

1 dl smagsneutral olie

2 æg

2 modne bananer

200 gr hvedemel

1 tsk bagepulver

½ tsk vanillepulver

½ tsk stødt kanel – kan udelades

1 nip salt

1 stor hollybar (70 gr), grofthakket

50 gr hasselnødder, grofthakkede

Pisk sukker, olie og æg sammen til det er lyst og skummende. Mos bananerne og vend dem i dejen sammen med mel, bagepulver, vanille, stødt kanel og salt. Til sidst vendes hollybar og hasselnødder i dejen og den fordeles i 10 muffinsforme af papir eller i en smurt muffinform. Bag kagerne ved 200 grader – ikke varmluft – i ca. 20 minutter til de er gyldne og gennembagte. Lad de færdigbagte muffins køle af på bageristen.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)