Madplan uge 8…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så er vi vel hjemme igen efter en fantastisk vinterferie i New York – hvor er det dejligt, at I er så mange, som har fulgt mine blogindlæg fra New York og er kommet med søde kommentarer, men alt får jo en ende og i morgen starter hverdagen igen. Derfor har jeg her til aften siddet og fiflet lidt med madplanen for den kommende uge og jeg må indrømme, at selvom det har været dejligt at nyde alt den skønne mad i New York, så kan jeg ikke helt se mig fri for at glæde mig til at komme i gang i køkkenet igen – ikke mindst fordi vinteren nu lige straks er ovre og vi dermed kan begynde at se frem til en masse lækre, nye grønsager. Jeg glæder mig allermest til friske ærter, majskolber, grønne asparges og danske blomkål og selvom jeg godt er klar over, at de ikke kommer lige med det første, så er vi da på vej, når vinteren først er endt.

 

 

Madplan uge 8.

Mandag – Da vi kom hjem fra New York i fredags, har jeg ikke lavet mine sædvanlige koldthævede morgenmadsboller til morgenmad i denne her weekend og vi har i stedet fået franskbrød fra bageren. Der er nogle rester tilbage, som ikke længere er specielt spændende, så de bliver brugt mandag aften til en omgang breadpudding med skinke, ost og tomat.

Tirsdag – Spaghetti bolognaise som jeg laver med udgangspunkt i denne her opskrift og som er fyldt med grønsager, men for det meste kommer jeg nu bare de ingredienser i saucen, som jeg har liggende. Jeg laver gerne en stor portion, for bliver der rester, smager det supergodt af blande pasta og kødsauce sammen, drysse det med ost og gratinere det i ovnen a la denne her ostegratinerede spaghetti bolognaise.

Onsdag – For snart en måned siden bloggede jeg første gang om denne her indbagte kylling med friskost, champignons og bacon, men den smagte altså så godt, at vi har besluttet, at den skal på menuen igen i løbet af den kommende uge. Tilbehøret bliver en blandet salat og lidt hvidløgsdressing lavet på creme fraiche, et nip salt, sukker og peber samt friskpresset hvidløg.

Torsdag – Vi skal have pitabrød med hjemmelavede, sprøde falafler og så vil jeg prøve, at lave hjemmelavet kyllingeshawarma magen til det jeg altid bestiller, hvis vi får pitabrød som take away. Tilbehøret bliver strimlet salat, agurk, tomat, majs, ærter, feta, oliven og creme fraiche dressing.

Fredag – Vi skal til fødselsdagsmiddag hos Tommy og Kim og vi ved foreløbigt, at hovedretten bliver hamburgerryg, aspargessauce, kartofler og grønt. Resten glæder vi os til at finde ud af fredag aften.

Lørdag – Menuen står på kold aftensmad = rugbrød med diverse lækkert pålæg. Jeg laver en portion saltede kyllingelår, som vi begge er ret vilde med, og så er resterne bare geniale at bruge i madpakken. Derudover tror jeg, at vi skal have lidt lækkert pålæg fra slagteren, et par kogte æg med rejer og tomat og måske en pandefuld stegt torskerogn med remoulade og citron og et par stykker god ost med lidt brød eller kiks til. Rigtig hygge-aftensmad, som vi kan sidde længe over.

Søndag – Søndag skal vi have simremad af den allerbedste slags, nemlig gammeldags skibberlabskovs, som faktisk er min yndlings-simreret. Tilbehøret bliver rugbrød, persilledrys og så selvfølgelig syltede rødbeder – jeg har heldigvis et par glas af de hjemmesyltede stående endnu. Udover skibberlabskovs skal søndagen bruges på at lave endnu en flaske af de skønne ingefærshots – vi drak nemlig den sidste omgang, inden vi rejste på ferie og så vil jeg lave en portion saltede mandler, som er perfekte som eftermiddagssnack, både i madpakken men også når jeg har fri og er herhjemme.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)