Madplan uge 9…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Uge 8 kom og gik og den forgangne weekend har været noget så hyggelig, rolig og afslappet. Jeg har været offline hele weekenden, computeren har været slukket og gemt væk og i stedet er tiden gået med gode bøger, lækker mad, hygge med gode venner og ikke mindst en laaaang gåtur med Villy på Randbøl Hede i går eftermiddags, hvor vi endte med en tur på godt og vel 11 km, inden vi tog hjem og tændte op i brændeovnen og spiste aftensmad. I går aftes krøllede vi os så sammen i hver sin sofa med fødderne oppe (det var tiltrængt ovenpå den tur), bløde tæpper, rittersport chokolade og hhv. en fodboldkamp og en god bog – en perfekt afslutning på en dejlig weekend.

Men nu er det uge 9 det gælder og dermed er det også slut på vinterferien for skolebørnene rundt omkring i landet og sørme om det ikke også er slut på selve vinteren. Fra i morgen står der marts på kalenderen.

 

 

Madplan uge 9.

Mandag – Vi skal have en lækker fuldkornstærte med oksekød, tomat og oliven – en lidt anderledes tærte, idet der ikke bruges æggemasse, men bestemt en skøn én af slagsen og med masser af salat ved siden af, mætter den fint. Derudover tror jeg, at der skal bages en portion af disse her superlækre og luftige chokoladeboller, når jeg alligevel har gang i ovnen – det er snart længe siden, at vi har fået en chokoladebolle og de her er altså bare de bedste.

Tirsdag – Morten skal spise aftensmad med nogle forretningsforbindelser, så jeg skal kun tænke på aftensmad til mig selv. Jeg tror, at det bliver en form for salat, som kan stå klar i køleskabet, så jeg bare kan spise, når jeg bliver sulten. Evt. denne her lækre rejesalat med chili, forårsløg og mango, som er en af favoritterne og så måske med lidt groft flute ved siden af. Så kan resterne også spises til frokost onsdag.

Onsdag – Onsdag aften er der møde i madklubben, men eftersom det er Tommy og Kim der “har den”, kan jeg glæde mig til at slappe af og i stedet lade mig forkæle. Menuen står på en rigtig fransk klassiker, nemlig boeuf bourguignon.

Torsdag – Jeg har aldrig prøvet at lave farserede porrer, men det skal der laves om på, så torsdag aften står menuen på de farsindpakkede porrer. Jeg har tidligere fået dem serveret meget a la frikadeller med kogte kartofler og gulerødder, samt smørsauce eller brun sauce, men jeg kunne også sagtens forestille mig i stedet at servere dem med lidt grønt, hjemmelavede ovnfritter og disse her flødebagte pastinakker. Uhhh eller flødebagte kartofler med timian og cheddar, hvilket jeg også tror, kunne være et hit.

Fredag – Fredag har Mortens mor fødselsdag, så vi skal selvfølgelig til Silkeborg og fejre hende. Det er godt nok ikke meget, vi kommer til at spise herhjemme i denne uge, men sådan er det jo engang imellem. Jeg overvejer til gengæld, om jeg skulle lave en portion små Sarah Bernhardt kager og tage med til kaffen for at overraske fødselaren – hun er vild med kager, sødt og ikke mindst chokolade.

Lørdag – Lørdag formiddag må vi lige et smut forbi fiskehandleren, for vi har aftalt, at der skal en god, gammeldags stegt rødspætte med persillesauce og kartofler på bordet. Vores fiskehandler har gerne nogle ordentlige klepperter, så der er rigeligt mad i én enkelt til os hver og så smager de bare fantastisk.

Søndag – Græsk comford food i form af moussaka med kartofler og aubergine som altid er en favorit her i huset, ikke mindst når den serveres med en cremet tzatziki, store oliven og blød og lækker feta skåret i grove tern. Giver aubergineskiverne problemer, så kan moussaka’en sagtens laves udelukkende på kartofler – det er selve krydringen af kødsaucen og den skønne bechamelsauce, der gør hele forskellen.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)