Popcorn med salt- eller smørsmag holder, det kan de fleste af os vist blive enige om. Men kombinationen af salt og sødt er altså heller ikke at foragte. Personligt er jeg ret vild med denne her variant med saltede peanuts, karamel og mælkechokolade. Popcorn med saltkaramel havde jeg derimod endnu til gode at afprøve og derfor har jeg i dag begivet mig ud i en portion popcorn med knasende sprød og saltet karamel.

Ideen med at prøve at lave popcorn med saltkaramel er absolut ikke ny, den har rumsteret i baghovedet siden vores sommerferie i New Orleans sidste år, hvor vi besøgte en butik, som udelukkende solgte popcorn – jeg tror faktisk, at der var næsten 100 forskellige slags. Dem med saltkaramel var dog blandt de helt klare favoritter, men det med selv at prøve at lave dem, kom jeg altså fra igen, indtil vi i sidste uge gik forbi “The Popcorn Factory” på 34. st. i New York og så var det pludselig, at jeg kom i tanker om de lækre, knasende hapsere.

Det er ikke spor svært at lave popcorn med karamel, men det skal gå lidt hurtigt, når de poppede majs skal vendes rundt i karamellen, for den stivner i løbet af ingen tid og så er det en rigtig god idé, at bruge en skål, som er rigelig stor. Hvis man står og fedter med varm karamel og popcorn i en alt for lille skål, så ender det hurtigt med, at halvdelen af popcornene ryger ud på bordet og den anden halvdel ender som én stor karamelkugle.

Jeg tilsætter gerne en smule natron til karamelmassen, som er med til ligesom at gøre den porøs og knasende, når den stivner omkring popcornene. Jeg har set andre opskrifter, hvor der bruges bagepulver, men ikke selv prøvet det – dog tror jeg ikke, at der er den store forskel på bagepulver og natron. De færdige popcorn kan opbevares i en lufttæt bøtte eller lignende i flere dage – de skal nok holde sig sprøde og er derfor geniale at servere for gæster eller lignende, fordi de kan laves i forvejen.

Jeg bruger gerne popcorn, som jeg selv popper i en gryde. Jeg synes, at de popcorn der poppes i mikrobølgeovnen, har tendens til meget hurtigt at blive seje og kedelige og så er det som om, at der lægger sig en “hinde” i ganen og på tungen, hvis ikke popcornene spises, ligeså snart de hældes ud af posen og er rygende varme. Jeg foretrækker derfor helt klart grydepopcorn, også når vi bare spiser dem med salt på en helt almindelige hyggeaften, men jeg er sikker på, at man også kan bruge popcorn fra mikrobølgeovnen. Vær dog opmærksom på, at der så muligvis skal skæres lidt i mængden af det salt, som tilsættes karamellen – mikrobølgepopcorn er ret saltede i forvejen.

Print opskrift Pin opskrift
4.86 fra 14 stemmer

Popcorn med saltkaramel

Samlet tid25 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 2 spsk olie
 • 1 dl popcornmajs
 • 250 gr sukker
 • 50 gr smør
 • 1-2 tsk havsalt
 • 2 tsk natron

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en gryde og pop majsene efter anvisning på emballagen. Sorter evt. u-poppede majskerner fra – de er ikke så rare at bide i og stil popcornene til side.
 • Hæld sukker i en stor gryde og smelt det over svag/jævn varme.
 • Når sukkeret er blevet lysebrunt og næsten er smeltet, tilsættes smør og salt og blandingen røres til en glat karamelmasse.
 • Sluk for varmen, tilsæt natron og rør godt rundt – karamellen vil bruse let op.
 • Hæld popcornene i gryden med karamel og rør godt rundt, så karamellen fordeles. Det skal gå lidt hurtigt, for karamellen begynder hurtigt at stivne.
 • Bred karamelpopcornene ud på et stykke bagepapir og lad dem afkøle let, inden de skilles ad med fingrene.
 • Opbevar de karamelliserede popcorn i en lufttæt beholder – de kan sagtens gemmes i flere dage.

Noter

Bryder man sig om lakrids, så kan man drysse de lune karamelpopcorn med lakridspulver, når popcornene er bredt ud på bagepapiret. Lakridspulveret sidder bedst fast, hvis man drysser det ud, inden karamellen er helt stivnet. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)