Suppe igen? Jeps, jeg er stadig ikke blevet træt af gode, varme og nærende supper, især ikke efter de seneste par dages regn og blæst og slet ikke efter, at jeg forleden dag fremtryllede denne her absolut skønne, smukt orange og ikke mindst utroligt velsmagende suppe, som er lavet på søde kartofler. Waauuu den er lækker og helt afgjort noget, som jeg vil se frem til at lave igen og igen.

Da søde kartofler er ret……tjaaa søde, kan man med fordel sætte lidt ekstra smæk på smagen i form af chili. Jeg tilsatte desuden lidt løg, hvidløg og paprika og endte ud med en suppe, der nok var let sødlig, men som sandelig også var både fyldig, salt, stærk og perfekt afrundet i smagen. Lækkert.

Jeg valgte at bruge både søde og almindelige kartofler til suppen – de almindelige kartofler giver fylde og bevirker desuden, at suppen bliver lidt mere cremet, når den blendes og så synes jeg også, at de almindelige kartofler hjælper med tage toppen af sødmen fra de søde kartofler, som efter min mening ellers godt kan have tendens til at blive lidt for overvældende.

Den færdige suppe blev serveret med et lækkert, nybagt madbrød – en dejlig og hurtig sag, som jeg i sin tid har fundet inde hos Arla og som efterhånden har fulgt mig i en del år – brødet er rundt og fladt og drysset med rosmarin og nogle af Jer kender det sikkert godt, men måske jeg alligevel skulle lægge det på bloggen på et tidspunkt, for som med så mange andre ting har jeg i tidens løb foretaget en del ændringer og finjusteringer. Udover madbrødet blev suppen drysset med lidt frisk persille og så stegte jeg et par skiver chorizopølse på en varm pande, så de blev let sprøde og lækre, inden de blev smuldret over suppen. Den salte smag fra pølsen var perfekt til den skarpe og let søde suppe og en dejlig afveksling til bacon i tern, som man meget ofte får serveret ovenpå blendede grønsagssupper.

Sød kartoffelsuppe med chili

Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 løg (hakkede)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 1 frisk rød chili (finthakket - uden kerner)
  • 300 gr søde kartofler (skrællede og skåret i tern)
  • 200 gr kartofler (skrællede og skåret i tern)
  • 8 dl grønsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 2 tsk paprika
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Varm olien op i en stor gryde og sauter løg og hvidløg heri til de bliver klare. 
    Varm suppen igennem og server med brød og evt. drys af persille og sprødstegt chorizo eller bacon i tern.
  • Tilsæt chili, søde kartofler og almindelige kartofler og vend godt rundt. 
  • Hæld bouillon i gryden, læg låg på og lad suppen simre i 20-25 minutter til kartoflerne er møre. 
  • Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt fløde og paprika. Smag til med salt og peber. 
  • Varm suppen igennem og server med brød og evt. drys af persille og sprødstegt chorizo eller bacon i tern.

Noter

Suppen bliver kun bedre af at stå så lav gerne en god stor portion, så der er til et par dage. Suppen kan også fryses, så der er nem mad til de travle dage. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)