Vinterferie New York 2016, part 3…

6 kommentarer
Rejser/ture

IMG_3512

Først lige et par billeder af Empire State Buidling oplyst i smukke, røde Valentines farver, som vi var et smut nede og fotografere i går aftes, og som jeg lovede i mit forrige indlæg, at jeg nok skulle vise Jer, og så bliver der heller ikke mere Valentines snak i denne omgang.

Da vi vågnede i morges dalede sneen stille og roligt ned fra himlen – først kun ganske let men i løbet af dagen er sneen taget til og her til aften er hele Manhattan dækket af et fint og hvidt lag sne, som lægger en dæmper på alting og gør byen tyst og smukt hvid. Dagen startede nu ikke ligefrem med fokus på snevejret, for Morten forsøgte uden succes at komme ud af sengen og måtte derefter konstatere, at han i løbet af natten havde fået lavet en forkert bevægelse og nu havde ondt i lænden.

Vi snakkede lidt frem og tilbage, men bestemte os alligevel for at få gjort noget ved Mortens ryg i en fart, så det ikke skulle gå ud over resten af vores ferie, så vi ringede hjem til vores forsikringsselskab og snakkede med en meget hjælpsom medarbejder, som i løbet af 10 minutter mailede adresser på 3 forskellige kiropraktorer, som lå lige i nærheden af hotellet. Vi var så heldige, at en af dem oven i købet lå i en bygning ud til Broadway lige overfor hotellet, så Morten fik ringet og lavet en aftale efter morgenmaden.

Morgenmaden spiste vi for resten i Whole Foods, for det passede perfekt med Mortens kiropraktor-aftale. Jeg er godt klar over, at jeg snakker rimelig meget om Whole Foods, men jeg er også bare vild med den butik. Kæden startede oprindeligt i England – jeg har dog kun besøgt deres butikker i USA, men det er i bund og grund en form for delikatessesupermarked, som prioriterer bæredygtighed, økologi og lokale leverandører og så laver de bare det lækreste mad, som sælges fra en enorm buffet. Man nupper ganske enkelt en boks, tager det man har lyst til og går hen til kassen, hvor man får boksen vejet og betaler. Derudover har de et fuldstændig fantastisk område, hvor man kan sætte sig og spise den mad, som man har købt. Udover siddepladser er der diverse engangsbestik, kopper og tallerkener, saucer, dressinger, mikrobølgeovn og sågar en brødrister, hvis man har købt noget i butikken, som man ønsker varmet eller brød, som skal ristes.

Vores morgenmad bestod af kæmpe store friskbagte bagels, en plain og en med kanel og rosiner, som vi spiste med flødeost til. Derudover fik morten et bægerfuld havregrød med lidt forskellige slags topping – mener det var rørsukker, tranebær, mandelsplitter og pecannnødder. Store kopper med kaffe og te ved siden af og så kunne vi altså heller ikke spise mere. Vi har faktisk en ret lækker lobby her på hotellet, med masser af hyggelige borde og stole – sådan lidt loungestemning. Desværre er den morgenmad, som de sælger ikke noget særligt – det består af muffins, wienerbrød og kaffe, så der er en del mennesker, der henter morgenmad i Whole Foods og spiser det i lobbyen, hvilket jeg tror, vi gør i morgen. Nogle gange er det altså bare rart, at man ikke skal ud og lede efter en morgenmadsrestaurant, diner eller lignende, men bare kan hente maden rundt om hjørnet og sætte sig til at spise.

Efter morgenmad var det så tid for Morten til at smutte til kiropraktoren og han var tilbage ved middagstid med besked på at komme igen klokken 16, for så kunne han lige få en omgang mere. Vi havde altså godt og vel 4 timer og bestemte os derfor til at tage en bus Down Town og gå lidt rundt ved hhv. Columbus Circle og Times Square og spise en let frokost, inden vi skulle være tilbage igen. Frokosten bestod af et par deep pan pizzaslices med Buffalo chicken, broccoli og ost – en virkelig lækker og anbefalelsesværdig kombination.

DSC_0006

Jeg blev på værelset og læste, imens Morten tog endnu en omgang hos kiropraktoren og sneen tog til udenfor. Da han var tilbage ved 17-tiden, besluttede vi os til at tage jakker, huer, handsker og halstørklæder på og gå en tur over og nyde den smukke og snedækkede Central Park. Det har været en isnende kold weekend, men i dag ligger temperaturen lige omkring frysepunktet, hvilket nærmest føltes varmt, så vi nød virkelig turen og selvom vi bestemt ikke var de eneste, så var der alligevel ikke nær så mange mennesker, som der plejer at være. Vi mødte selvfølgelig en del, men lige så ofte gik vi alene rundt på de mange stier og nød bare den smukke, snedækkede park og sneen, der blev ved med at falde, imens mørket langsomt faldt på og lysene fra de mange skyskrabere, som omkranser parken, langsomt blev tændt. En snedækket Central Park har jeg haft en drøm om at opleve i efterhånden en del år – nu er drømmen endelig gået i opfyldelse og det var bare ås fantastisk smukt.

DSC_0016

DSC_0018

DSC_0021

DSC_0020

DSC_0024

DSC_0022

DSC_0029

DSC_0030

Efter et par timer i parken trængte vi til at få varmen og også til lidt aftensmad, så vi fandt en lille sandwichshop, hvor vi fik dejlig varm te og store trekantsandwich med kylling, bacon, ost, avocado, salat, tomat og agurk. Fritter og pickles ved siden af og så kunne vi ikke ønske os mere. Nu har vi trukket os tilbage til vores værelse, tændt et par stearinlys og hentet varm te nede i lobbyen. Sneen daler stadig udenfor vinduerne, men når vi vågner, er den sikkert væk, for der skulle blive 12 grader i morgen. Hvor er det i grunden underligt at tænke på, at der i går og i forgårs var minus 15 grader udenfor og i morgen bliver der plus 12 grader – sikke et skift.

Jeg vil slutte dagens indlæg af med lige at vise et billede fra skrivebordet i vores værelset – det er her, jeg sidder hver aften, når jeg skriver dagens indlæg og ja, jeg har selvfølgelig mine elskede stearinlys med hjemmefra – selvom det er et hotelværelse, skal det altså bare føles hjemligt og hyggeligt 🙂

DSC_0032

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Katja
6 år siden

Ej hvor er det bare fint med sne over det hele i parken. <3 Den fornøjelse havde jeg jo ikke, da der var hedebølge i August sidste år. 😉 Nu står det da på ønskesedlen at se Central Park med sne også. Haha.

Jane
6 år siden

Hej Ann.
Det er altså lidt underligt at følge en fremmeds oplevelser på en rejse, jeg føler lidt jeg snager. ?
Men må indrømme at det er altså hyggeligt. ☺️ Jeg ved ikke hvad det er, men nok din måde at skrive på og vist med billeder. Nu er jeg en af de få mærkelige, der ikke selv bryder sig om at rejse eller se andre folks feriebilleder for den sags skyld. Men her får jeg et indtryk hvordan der er, og kan mærke hvordan I nyder det. Så indrømmet, jeg glæder mig, hver gang jeg kan se der er nyt.
He he ☺️ men det er altså mærkeligt.
Så jeg vil ønske jer fortsat god ferie. ?

Alice
6 år siden

Hvor er det dejligt med dine opdateringer fra NY 🙂
Jeg har aldrig selv været der, men i Florida to gange, og USA har bare en helt særlig plads i mit hjerte.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)