10 hyggelige opskrifter til påskeferien…

0 kommentarer
Inspiration

Påsken står for døren, ferien er skudt i gang og hvis man er så heldig, at have et par fridage her i løbet af påsken, så er det da oplagt at bruge lidt tid i køkkenet og efterfølgende forkæle familie og venner med hjemmelavede godter. Herunder har jeg samlet 10 bud på forskellige opskrifter, som måske ikke alle decideret hører påsken til, men som helt sikkert vil være populære og skabe begejstring, når de serveres – uanset hvilken slags ferie der er tale om.

DSC_0009-1080x675

Fridage betyder mulighed for at sove lidt længere med efterfølgende langsom morgenmad, snak og hygge. Hvis man ønsker at gøre lidt mere ud af morgenmaden, kan man evt. lave disse her grove toastmuffins med bacon og æg. Det er ret simpelt, da der blot skal bruges toastbrød, æg og lidt god bacon, men resultatet er virkelig lækkert.

2015-08-252-1080x675

En anden mulighed er at sætte dej til koldthævede morgenmadsboller over om aftenen, så man om morgenen blot skal tage skålen ud af køleskabet, sætte bollerne på en bageplade med en ske og bage dem. Bliver der dej til overs, kan man evt. lave lækre, koldthævede pizzaboller af resten – pizzaerne er perfekte til at tage med på ture i skoven,  eller hvor man ellers kunne få brug for en madkurv i løbet af påsken.

Saltede-kyllingelår-1080x675

Kyllingelår er ligesom minipizzaer perfekte til frokost – enten derhjemme eller pakket ned i en madkurv. Disse her saltede kyllingelår smager skønt og er lige til at hapse af, måske med en rugbrødsklapsammen med smør ved siden af.

DSC_0018-1080x675

Lige nu er det sæson for stenbiderrogn, så selvfølgelig skal vi hjemme hos os nyde et par blinis med creme fraiche, rødløg og den skønne rogn til forret her i løbet af påsken. Er man ikke til rogn, kan de hjemmelavede blinis i stedet serveres med rejer, lufttørret skinke eller avocado.

DSC_0012-1080x675

En anden lækker og forårsagtig frokost- eller forret er hjemmelavet lakserilette med ristet rugbrød og purløg. Riletten er lavet på et stykke varmrøget laks og kan røres sammen på ganske få minutter.

DSC_0028-1080x675

Rigtig mange mennesker har tradition for at gå i haven i påsken. Havemøblerne bliver måske fundet frem og sæbet af, grene som vinterens storme har revet af træerne bliver revet sammen, køkkenhaven bliver planlagt og krukkerne bliver plantet til med forårsblomster. Når man nu alligevel er i haven, er det rigtig hyggeligt at lave et bål og grille en omgang lækre snobrød og hvis der smides en håndfuld gode pølser og lidt sennep og ketchup i puljen, kan sådan en omgang snobrød ligefrem gøre det ud for frokost eller aftensmad.

DSC_0014-1080x675

Selvom solen skinner og foråret er både lunt og lækkert, så kan man godt blive lidt kold om hænderne og på kinderne sidst på dagen. Derfor er det rart at slutte en tur i haven, langs stranden eller i skoven af med en kopfuld dejlig, varm kakao og med  hjemmelavet kakaopulver i skabet er det nemt lige at varme et par kopper mælk i mikrobølgeovnen og en skefuld chokoladepulver ud i hver.

DSC_00301-1080x675

Hjemmelavede påskeæg er noget af det lækreste og så er de faktisk drønhyggelige at lave. Lav helt plain æg med marcipan og lidt god chokolade eller fyld æggene med diverse lækkerier – jeg har lavet et indlæg med mine bedste opskrifter på hjemmelavede påskeæg lige her.

DSC_00102-1080x675

Hvis man nu alligevel har gang i de hjemmelavede påskeæg, så hænder det jo, at man får smeltet for meget chokolade og den kan man så passende bruge til at overtrække disse lækre mandler med chokolade og lakrids eller havsalt. Mandlerne kan selvfølgelig også laves, hvis ikke man har lavet påskeæg – det er super nemt og de smager altså forfærdeligt godt.

DSC_0005-1080x675

Den 25. marts, altså Langfredag, er det international vaffeldag, så denne dag er der ikke mange undskyldninger for ikke at bage en ordentlig stak vafler (faktisk forventes det nærmest) og servere dem med syltetøj, sukker og flormelis. Denne her opskrift på sprøde og lækre flødevafler er blandt mine favoritter og det er altid den, jeg vender tilbage til.

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)