Påsken er fløjet af sted og vi har nydt en masse dage med hyggeligt samvær, påskefrokoster, en bowlingtur med tilhørende drinks og snacks, påskeæg, solskin og gåtur ved Henne Strand på Vestkysten. I dag har vi været en tur ved Kvie Sø og gå tur og besøge det hyggelige pandekagehus og selvom trætheden ovenpå de mange dage fyldt med aktiviteter så småt er ved at indfinde sig og jeg har planer om nattøj og dyne på sofaen i aften, så synes jeg da lige, at jeg vil blogge om de her fantastisk fine og lækre kartoffel-twistere, eller kartofler på spyd, med parmesan og hvidløg, som jeg serverede som tilbehør til aftensmaden for nogle dage siden.

Det er ret sjældent, at vi spiser kogte kartofler her i huset – ikke fordi vi ikke kan lide kogte kartofler, men det er ikke så tit, at vi får mad, hvor de rigtigt passer til. Derimod spiser vi relativt ofte forskellige former for grønsager og kartofler bagt i ovnen – det være sig diverse fritter, hasselback kartofler, almindelige bagte kartofler, flødebagte kartofler eller lignende. Engang imellem må der dog lidt fornyelse til og fornyelse er lige præcis hvad det blev til, da jeg pludselig kom i tanker om at skære kartoflerne ud som twistere, eller spiraler om man vil, på spyd, drysse dem med parmesanost og krydderier og efterfølgende bage dem brune og sprøde i ovnen.

Kartoffelspyddene er ret simple at lave, i hvert fald når man lige kommer i gang og har lavet et par stykker og så synes jeg altså, at de er noget så fine at se på – faktisk synes jeg, at de ligner en hel million og jeg er i hvert fald fast besluttet på, at de skal serveres for gæster engang. Vi spiste kartoffel-twisterne til et godt stykke oksekød med lidt grønsager og en hjemmelavet whiskeysauce ved siden af, men der er ingen tvivl om, at de også vil være glimrende til et stykke lammekød, hvis der skulle være rester efter påskedagene. Krydringen af kartoflerne kan jo varieres efter smag og behag og på den måde kan kartoffel-twisterne på fornemste vis tilpasses stort set hvilken som helst slags kød, der måtte være tale om. Desuden er jeg sikker på, at de vil gøre lykke som tilbehør til en lækker hjemmelavet burger.

Kartoflerne er som sagt vældig nemme at lave, men det der med at forklare, hvordan jeg helt præcist har gjort, kniber det straks lidt mere med. Derfor har jeg skudt endnu en opskriftsvideo, som ligger lige her på min youtube kanal og dermed skulle der ikke være noget at tage fejl af. Jeg må indrømme, at jeg er blevet ret bidt af at lave små opskriftsvideoer – der kommer med garanti flere, så følg gerne med inde på maden i mit liv’s youtube kanal, hvor jeg sørger for at lægge videoerne ind, efterhånden som jeg får dem lavet.

Kartoffel-twistere med parmesan og hvidløg.

5 stk.

5 kartofler – gene lidt aflange i faconen

3 spsk olie

25 gr parmesanost, fintrevet

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk tørret timian

5 træspyd

Skrub kartoflerne godt og stik herefter et spyd på langs igennem midten af hver kartoffel. Med en lille kniv skæres hver kartoffel til en spiral ved at skære ind til træspyddet og rundt fra den ene ende af kartoflen til den anden. Se evt. denne her film for nærmere forklaring.

Træk forsigtigt kartoffelspiralerne fra hinanden uden at de går i stykker eller falder af spyddene. Pensl spiralerne godt med olie. Rør parmesan, hvidløgspulver og timian sammen i en lille skål og drys det på kartoflerne. Læg kartoffelspiralerne i et ildfast fad således at spyddene hviler på kanterne og kartoflerne svæver frit – sæt fadet i ovnen og bag ved 200 grader i 25-30 minutter til kartoflerne er lysebrune og møre. Drys evt. kartoffel-twisterne med lidt salt og server straks.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)