Kokos- og karrysuppe med kylling og nudler…

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Suppe
Gå direkte til opskriften

Vi får i grunden alt for lidt thaimad hjemme hos os, for vi er begge enige om, at det smager skønt, men det bliver der gjort noget ved i denne uge, hvor der både er denne her spicy thai suppe med kokos og rød karry, kylling og nudler på menuen og så en portion stegte ris med kylling og grønt på søndag.

Suppe har jeg efterhånden lavet i en del år og den smager fuldstændig fantastisk og mætter dejligt. Desuden giver den let, krydrede suppe varmen helt ud i tæerne og så er den perfekt til at tage forkølelser og halsonde i opløbet. Ikke fordi jeg tror, at der ligefrem er helbredende ingredienser i, men en skål dejlig, varm suppe går man nu sjældent galt i byen med.

DSC_0010

Suppen er måske ikke helt original, fx er jeg ret vild med at komme en sjat madlavningsfløde i suppen, som jeg synes giver en perfekt cremet og afrundet smag sammen med kokosmælken, men man kan selvfølgelig sagtens udelade fløden og nøjes med kokosmælk. Vil man gerne have suppen lidt tykkere, kan man også med fordel røre 1 spsk maizena ud i lidt koldt vand, røre det i suppen og lad den koge igennem et par minutter, til den tykner ganske let.

DSC_0002

Jeg serverer ikke brød til suppen – jeg synes, der er fylde og mæthed nok i kylling og nudler, men gerne med et ordentligt drys forårsløg på toppen. Skal der ekstra knas til, så smager det også godt at snitte lidt ekstra grønsager – peberfrugt og gulerødder og fordele dem ovenpå suppen ved servering sammen med forårsløgene.

Kokos- og karrysuppe med kylling og nudler.

2-3 pers.

1 tsk olie

1 fed hvidløg, presset

1 tsk frisk ingefær, fintrevet

2 tsk rød karrypasta

1 liter hønsebouillon – evt. vand + bouillonterning

1 dåse kokosmælk

1 stort kyllingebryst, skåret i mundrette bider

1 bundt forårsløg, skåret i tynde ringe

1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler

1 stor gulerod, skrællet og skåret i tynde stave

1-2 tsk fishsauce – kan erstattes af salt

1-2 tsk sukker

1-2 dl madlavningsfløde

Desuden – kogte nudler til servering

Varm olien op i en gryde og svits hvidløg og ingefær heri, uden at det tager farve. Tilsæt rød karrypasta og svits det af i ca. 1 minut. Tilsæt bouillon, kokosmælk og kylling og lad suppen koge i 10 minutter til kyllingen er mør. Tilsæt grønsagerne – hold lidt af det grønne fra forårsløgene tilbage, og lad suppen koge i 5 minutter, til grønsagerne lige netop er møre. Smag suppen til med fishsauce eller salt, sukker og evt. lidt madlavningsfløde. Kog suppen og server i skåle med nudler og et grønt drys forårsløg på toppen.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)