Som jeg var inde på i ugens madplan, som jeg bloggede om i går, så havde jeg bare sådan lyst til en lækker og varm portion suppe til aftensmad og det blev til denne her skønne porresuppe med flødeost, som ikke bare smagte godt, men som også var dejlig nem at lave og kun krævede få ingredienser. Virkelig en god ret at servere til aftensmad, når man er lidt halvtræt efter en lang dag og bare gerne vil have mad på bordet i løbet af relativ kort tid og på en dag som i dag, med kold vind og hyppige regnbyger, er det måske endnu mere a propos med en skålfuld varm suppe.

Egentlig er porresuppe ikke noget, vi får så tit, men det smager skønt og så er det alletiders måde at få brugt et helt bundt porrer på, hvis man af den ene eller anden grund kun har skullet bruge en enkelt eller 2 og derefter ligger inde med et halvt bundt i grønsagsskuffen. Er man ikke til suppe, kan jeg for øvrigt også anbefale denne her lækre porretærte med bacon og tomat, men nu var det altså suppe, som jeg havde lyst til.

Porrerne blev svitset i lidt olie i en gryde – lige ud ad landevejen og derefter blev der hældt bouillon, flødeost og madlavningsfløde ved. Nemmere kan det vist ikke blive. Der findes også opskrifter på porresuppe, som laves på en opbagning af smør og hvedemel samt bouillon, flødeost og piskefløde, men denne her udgave matcher altså lidt bedre mine kriterier for relativ sund, hurtig, mættende og velsmagende aftensmad.

 

 

Suppen kan serveres med lidt stegt bacon, chorizo, røget filet eller lignende på toppen – den slags salte og sprøde indslag klæder de fleste, cremede grønsagssupper, men det er bestemt ikke nogen nødvendighed og i går spiste vi bare suppen med et friskbagt foccacia med rosmarin og havsalt ved siden af. Let og lækkert.

Porresuppe med flødeost.

2-3 pers.

1 spsk olie

2 mellemstore porrer

1,25 L bouillon eller vand + bouillonterning

1 pk flødeost naturel

1 dl madlavningsfløde

salt og peber

Skær porrerne i tynde skiver og skyl dem godt i en sigte. Varm olien op i en gryde og svits porrerne heri et par minutter. Hæld bouillon eller vand + bouillonterning på porrerne og giv det et kort opkog. Hæld flødeost og madlavningsfløde i suppen og varm den igennem, så osten smelter. Smag til med salt og peber og server suppen rygende varm.

Note. Ønskes suppen tykkere, kan man ryste en lille spsk hvedemel og ca. ½ dl vand sammen i en meljævner. Hæld blandingen i suppen og kog igennem et par minutter til suppen bliver en lille smule tykkere.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)