Madplan uge 13…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Denne uges madplan er skubbet med en enkelt dag pga påsken, for selvom det godt nok var mandag i går og sådan set også starten på en ny uge, så føltes hele dagen som en dejlig, lang søndag og derfor er uge 13 først startet sådan for alvor for os i dag.

Vi tager hul på en stille og rolig uge, helt uden nogle særlige begivenheder, hvilket vi i bund og grund er ret glade for – efter en lang påske fuld af planer, hyggeligt samvær og dejlige oplevelser kan det være rart med et pusterum. Madmæssigt byder ugen heller ikke på de store udsving – vi er langsomt ved at bevæge os fra de lidt tungere vinterretter over imod noget mere let og forårsagtigt, men indimellem, når der blæser kolde vinde, kan man pludselig få lyst til dejlig, varm suppe og det er faktisk lige præcis, hvad der er på menuen i aften.

 

 

Madplan uge 13.

Tirsdag – Selvom solen egentlig skinner med jævne mellemrum i dag, så blæser der stadig en kold vind og jeg fryser altså en smule. Derfor begravede jeg mig på sofaen med et tæppe, varm te og Villy, da jeg kom hjem fra skole. Jeg har set et par afsnit af en rigtig god serie og om ikke så lang tid, vil jeg gå i køkkenet og forberede en dejlig varm porresuppe med flødeost til aftensmad. Opskriften er ikke på bloggen endnu, men kommer på i løbet af et par dage og tilbehøret til suppen bliver et lækkert, friskbagt foccacia med rosmarin og havsalt – et nemt og lækkert madbrød som bare skal røres sammen, hæves, hældes i en form og bages.

Onsdag – Vi skal have burgere med pulled chicken og coleslaw. Jeg smider en ekstra stor portion kylling i ovnen, så der er til torsdag og burgerbollerne bliver bagt efter min sædvanlige opskrift på lette og luftige burgerboller. Desuden har jeg købt et kæmpe stort hvidkålshoved, så det bliver til en pæn stor omgang coleslaw – måske jeg skal have en portion med i en bøtte på madpakken i morgen.

Torsdag – Resterne af kyllingen fra onsdag kommer i en omgang quesadillas med pulled chicken og ost, som steges sprøde og lækre på panden. Tilbehøret bliver hjemmelavet guacamole, salsa og blandet salat.

Fredag – Menuen står på madpandekager med oksekødsfyld som drysses med ost og gratineres i ovnen – og så håber jeg, at jeg kan få bugt med resten af den hvidkål, som ikke bliver brugt til onsdagens coleslaw.

Lørdag – Lørdag står menuen på kylling i kokos- og rød karrysauce – rigtig hyggemad som bliver serveret a la ristaffel, hvilket vil sige, at vi anretter en masse små skåle med revet gulerod, hakket løg, ristet kokos, bananer i skiver, ananas i mindre stykker, peanuts, rosiner og lignende og så pynter vi hver især med diverse topping.

Søndag – Vi fik fundet havemøblerne og den lille gasgrill frem på terrassen i påsken, så jeg håber, at vi på søndag kan grille en omgang hjemmelavede hotdogs med lækre og luftige hjemmebagte pølsebrød, sennep, ketchup, rå løg og topping af hjemmelavet agurkesalat eller syltede rødløg, som næsten er endnu bedre på hotdogs end agurkesalat.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)