Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Tefal Snack Collection men ord og holdninger er helt mine egne.

I går var der falafel-vafler med salatfyld og creme fraiche dressing til frokost og i dag er der så dessertvafler på menuen, nemlig disse her lækre og sprøde makronvafler, som bliver serveret lidt a la gammeldags æblekage med æblekompot og lækker, let-pisket flødeskum til. Vaflerne får den skønneste og lækreste smag af makroner – lidt a la marcipan og lidt a la mazarinkage og hvis ikke jeg havde serveret æblekompot og flødeskum til vaflerne, kunne jeg også sagtens forestille mig, at en kugle god is og lidt chokoladesauce ville have været lækkert.

DSC_0062

Vaffeldejen er ret nem at lave, men måske skal der lige beregnes lidt ekstra tid, sammenlignet med når man ellers bager vafler, for modsat de almindelige hjertevafler, som laves med bagepulver, så skal der gær i dejen til belgiske vafler og derefter skal den selvfølgelig have tid til at hæve. Til gengæld har belgiske vafler den kæmpestore fordel, at de kan lunes i ovnen eller på brødristeren, flere dage efter de er bagt og så smager de lige så godt, som hvis de var nybagte – man står derfor meget sjældent med en rest belgiske vafler, som der ikke rigtigt er noget at gøre ved.

 

 

Derfor valgte jeg da også at bage alle makronvaflerne på én gang, da jeg alligevel havde gang i vaffeljernet og om et øjeblik, tager jeg én med mig ud på terrassen. Jeg spiser slet ikke pænt i dag, for efter jeg havde fået morgenmad, kom jeg sørme også til at snuppe ét af de her hjemmelavede marcipanpåskeæg med romkaramel, som jeg postede tidligere i dag, men jeg har påskeferie, så det er okay. Nu har jeg slæbt en liggestol ud i solen og fyldt den op med både en dyne og bløde tæpper, hvorefter Villy var meget hurtig til også at indfinde sig. Der vil jeg så sidde og nyde min vaffel, en god kop te og et par kapitler i min bog her henover det sidste af eftermiddagen. Resten af vaflerne skal vi have til dessert i aften efter aftensmad og da de allerede er lavede, får de bare lige et par minutter i ovnen og så er de så gode som nybagte.

Makronvafler med æblekompot og flødeskum.

Ca 6 stk.

1 ½ dl mælk

1/4 pk gær

1 æg

1 nip salt

175 gr hvedemel

60 gr smør, smeltet

25 gr brun farin

25 gr sukker

50-75 gr makroner

Desuden – æblekompot og flødeskum til servering.

Lun mælken til den er lillefingervarm og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, salt og hvedemel og rør sammen til en ensartet dej. Lad dejen hæve tildækket i 30-45 minutter. Rør den færdighævede dej sammen med smeltet smør, brun farin og sukker. Knus makronerne groft eller fint og kom dem i dejen – rør sammen til en nogenlunde glat vaffeldej. Sæt pladerne til belgiske vafler i vaffeljernet og varm det op. Bag makronvaflerne sprøde og gyldne og server de nybagte vafler med lun æblekompot og flødeskum.

Æblekompot.

2 store æber

1 spsk citronsaft

3 spsk vand

2-3 spsk sukker

½ tsk vanillepulver

½ tsk stødt kanel – kan udelades

Skræl æblerne, skær dem i grove tern og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, vand og vanillepulver. Læg låg på gryden og kog æblerne ved jævn varme til de koger ud – rør rundt engang imellem. Tag gryden af varmen og smag til med sukker og evt. lidt stødt kanel. Hæld den varme kompot i en skål og server den lun eller kold til makronvaflerne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)