Skønne og snaskede sammenbagte kanelsnegle…

6 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Hvor har det bare været et helt fantastisk dejligt vejr i dag. Høj sol og en fantastisk, blå himmel og da Villy og jeg havde gået en lang tur i skoven og nydt både fuglefløjt, små grønne skud og de første, spæde anemoner, bestemte jeg mig for, at sådan en dag selvfølgelig skulle fejres med kage til eftermiddagskaffen. Det skulle dog ikke være en hvilken som helst slags kage, men derimod en omgang lækre og snaskede kanelsnegle, åhhh hvor jeg elsker duften af kanelsnegle, der bliver bagt.

DSC_0003-001

Da jeg, som nogle af Jer måske ved, er alene hjemme i denne her uge, fordi Morten er på arbejde på London kontoret, skulle det ikke være en kæmpe portion snegle, som jeg fik bagt. Jeg nøjedes derfor med denne her lille portion dej, som gav 8 fine snegle. Sneglene blev bagt i en springform, som var foret med lidt bagepapir i bunden – nogle gange er det ret lækkert at bage snegle i en form. For det første vokser de sammen under bagningen, hvilket giver nogle fantastisk lækre snegle med bløde kanter og sprøde overflader, men derudover sker der også det, at al den kanelremonce, som kan finde på at løbe ud af sneglene under bagningen, ligger sig i bunden af formen og ligesom karamelliserer omkring kagerne – mums.

Selvom jeg bare lavede en lille portion, var der alligevel flere snegle, end jeg kunne spise, så da jeg havde pyntet sneglene med lidt hvid glasur og frysetørret hindbær – jeg kom helt i sommerstemning – tog jeg kagerne under armen og smuttede op til mine forældre til en kop eftermiddagskaffe. Perfekt solskinsvejr, nybagte kager og godt selskab – hvad mere kan man ønske sig?

Sammenbagte kanelsnegle.

8-9 stk.

1 dl mælk, lillefingervarm

25 gr gær

40 gr smeltet smør

1 tsk salt

2 spsk sukker

1 æg

250 gr hvedemel

Remonce.

50 gr blødt smør

50 gr sukker

1 spsk hvedemel

2 tsk stødt kanel

Desuden glasur og frysetørret hindbær til pynt

Opløs gær i mælken og tilsæt smør, salt, sukker, æg og hvedemel. Ælt dejen blank og smidig og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca 1 time. Imens røres remoncen sammen ved at blande blødt smør, sukker, hvedemel og kanel i en skål.

Slå dejen sammen og rul dej ud til et rektangel på et meldrysset bord. Smør remoncen jævnt ud på dejen og rul den sammen til en roulade. Skær dejen i 8-9 snegle og placer dem i en springform eller lignende foret med bagepapir. Lad sneglene efterhæve i ca 30 minutter og bag dem så i 15-20 minutter ved 200 grader (ikke varmluft) til de er gyldne og gennembagte. Lad sneglene køle af og pynt evt. med glasur og frysetørret hindbær inden servering.

Note. Sneglene kan forberedes dagen før og koldthæves i køleskabet natten over, hvis mængden af gær halveres. Herefter er det bare at bage sneglene og så er der hjemmebagte snegle til morgenbordet. Jeg har tidligere blogget en opskrift på koldthævede kanelsnegle lige her.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Piskeriset
6 år siden

Der mangler en bestillingsknap på denne side – jeg kunne godt bruge en portion lige nu 😀

Lise
6 år siden

Hej hej
Kan disse ikke laves med varmluft ?? Jeg forgifter hele huset med røg hvis ikke jeg bruger varmluft i min ovn ?

Anne
3 år siden

Hvis man vil lave dem dagen efter, skal de så rulles sammen og puttes i springform og derefter på køl? 🙂
Og hvor længe kan de stå og efterhæve? Skal de laves aftenen inden?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)