Spicy falafel-vaffel med salatfyld og dressing…

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Tefal Snack Collection men ord og holdninger er helt mine egne.

På fredag er det international vaffeldag og det betyder, at der i denne uge vil komme flere forskellige slags vafler her på bloggen – jeg har nemlig, ligesom en del andre bloggere, indgået et samarbejde med Tefal Snack Collection om at udvikle en række vaffelopskrifter, som alle skal indeholde én eller flere af følgende ingredienser – kanel, spidskommen, citron, æble eller græsk yoghurt.

Det er i første omgang blevet til denne her fuldstændig forrygende lækre falafel-vaffel – jeg kan ikke gøre for det, jeg er vild med det navn, som blev serveret med masser af salatgrønt, oliven og en lækker creme fraiche dressing – præcis ligesom hvis jeg havde bestilt en pita med falafel fra vores lokale pitamand, bare uden pitabrødet men det kan man jo selv tilsætte.

falafel vaffel (2)

Jeg tog udgangspunkt i min egen opskrift på skønne og sprøde falafelkugler og det er altså en af de opskrifter, hvor man selv udbløder kikærterne. Normalt har det noget at gøre med, at falaflerne har nemmere ved at holde på faconen, når de skal koges, men i dette tilfælde kunne man formentlig også sagtens have brugt et par dåser kikærter, da kuglerne netop ikke skal koges.

Jeg valgte at lave “farsen” en smule mere våd, end jeg plejer, da den gerne må flyde lidt ud imellem vaffelpladerne og det gik helt perfekt. Vaflerne blev lækre, lysebrune og sprøde og de slap på smukkeste vis vaffeljernet uden brug af hverken olie eller anden form for fedtstof. Og apropos fedtstof – hører man til dem, der ikke er så meget for at kaste sig over hjemmegjorte falafler pga frygten for kogende olie, svineri og besvær, så er vaffelvejen absolut vejen at gå. Her er der hverken olie eller svineri, blot en krydret kikærtemos der skal bages sprød i et vaffeljern, hvilket ikke bare er fedtfattigt men også et relativt ufarligt projekt.

Jeg serverede falafel-vaflerne til frokost i går og vi spiste dem “a la sandwich” med en vaffel i bund og top og masser af lækkert salatfyld og dressing i midten. Falafel-vaflerne kan dog også snildt bruges i en portion luftige hjemmebagte pitabrød sammen med salat og dressing. Dressingen er lavet på creme fraiche, presset hvidløg, lidt salt, sukker og peber, men den kan selvfølgelig erstattes af en anden dressing, suppleres med chilisauce, eller hvad man nu foretrækker at spise til sin falafel. Evt. tiloversblevne falafel-vafler kan for øvrigt sagtens lunes i ovnen dagen efter – pensl med lidt olie, lun dem i 3-5 minutter og vupti, så er de sprøde og lækre igen.

Spicy falafel-vafler.

8-12 stk.

200 gr tørrede kikærter eller 2 dåser kikærter

2 store æg

1 løg, skrællet og skåret i grove tern

2 fed hvidløg, skrællet

2 spsk citronsaft

½ tsk chilipulver

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk stødt koriander

1 ½ tsk salt

2 spsk hvedemel

3-4 spsk rasp

Desuden – strimlet iceberg, agurkeskiver, små tomater, oliven og creme fraiche dressing til servering.

Hæld kikærterne i en skål, dæk dem til med vand og udblød dem i ca 8 timer. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem godt og kom dem i en foodprocessor sammen med æg, løg, hvidløg, citronsaft, chili pulver, spidskommen, koriander og salt. Kør blandingen til en grov, blød masse og hæld massen over i en skål. Tilsæt hvedemel og rasp og rør rundt til massen er formbar men ikke alt for fast – er massen for tør, kan der tilsættes en smule vand. Tril massen i 8-12 halvstore kugler.

Sæt pladerne til belgiske vafler i vaffeljernet og varm det op. Læg en kugle i hver side af vaffeljernet, luk jernet og bag kuglerne til sprøde og lækre, lysebrune falafel-vafler. Server de lune og nybagte, sprøde vafler med topping af strimlet iceberg, agurk, tomater, oliven og creme fraiche dressing. Server evt. falafel-vaflerne som sandwich ved at bruge en vaffel som bund og top, fyld op med salat i midten og hold sammen på det hele med et lille træspyd.

Note. Bruges kikærter fra dåse, skal de ikke udblødes men blot hældes i en sigte og skylles godt med vand, inden de kommes i en food processor.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Thyde Living
6 år siden

Hej, det ser virkelig lækkert ud – skal helt klart prøves
God påske

Pernille Lyngaae
5 år siden

Hej Jeg kan ikke lige se hvor æggene kommer ind i billedet?

Susanne
3 år siden

Kan man bruge en eller anden form for erstatning for hvedemelet om man ikke ka tåle gluten?

Har forsøgt mig med flødeoste vafler med mandelmel, men de blir for skrøbelige og går i stykker, er usikker på om mandelmel i disse vil ha samme resultat

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)