Siden jeg første gang lavede en portion popcorn med karamel og havsalt for snart en måned siden, er jeg blevet fuldstændig bidt af at lave popcorn med forskellige lækre smagsvarianter. Det er relativt nemt, det er ret sjovt og så smager de sprøde, poppede majs bare fuldstændig fantastisk og denne her opskrift er absolut ingen undtagelse.

Denne gang har jeg, ligesom sidst, taget udgangspunkt i popcorn, som er godt pakket ind i et lag knasende, sprød karamel, men jeg har til gengæld skiftet havsalt ud med lakridsgranulat, som blev drysset over de sprøde og klistrede popcorn, lige efter at de var vendt ud på et stykke bagepapir for at køle af.

Jeg brugte 2-3 tsk lakridsgranulat til at drysse over popcornene og den mængde, synes jeg faktisk, er meget passende. Jeg kan godt lide, at noterne af lakrids er til stede – både imens popcornene tygges og bagefter som en eftersmag i munden, men det skal ikke være sådan, at lakridsen er det eneste, der kan smages. Er man helt vild med lakrids, kan man selvfølgelig tilføje lidt ekstra, bare husk at lakridsen skal drysses over popcornene, imens karamellen endnu er varm og klistret, eller vil den ikke sidde fast og vil i stedet ende med at ligge på bagepapiret.

 

 

Jeg anbefaler, at man bruger grydepopcorn og ikke mikrobølgepopcorn til denne her opskrift. Jeg synes, at popcornene fra mikrobølgeovnen har tendens til at blive både seje og kedelige, lige så snart de bliver kolde, men hvis man anvender  grydepopcorn, kan de karamelliserede popcorn sagtens holde sig i flere dage, når bare de opbevares i en lufttæt beholder. Karamellaget gør, at popcornene ikke bliver hverken seje eller bløde, så de kan sagtens laves i forvejen, hvis de eksempelvis skal serveres for gæster. De her skal nu ikke serveres for nogen andre end os selv, for jeg har planer om, at Morten og jeg skal hygge os med en ordentlig skålfuld, måske et glas vin og lidt andet godt i aften, når jeg har fået hentet ham i lufthavnen. Jeg glæder mig faktisk til at høre lidt mere om, hvad han har lavet og oplevet i løbet af den seneste lille uges tid.

Popcorn med karamel og lakrids.

1 spsk olie

1 dl majskerner til popcorn

250 gr sukker

50 gr smør

2 tsk natron

2-3 tsk lakridsgranulat

Varm olien op i en gryde, hæld majskerner i gryden, sæt låg på og pop popcornene. Når majsene ikke længere popper, tages gryden af varmen. Sorter de upoppede majskerner fra og kasser dem.

Hæld sukkeret op i en meget stor gryde – den skal være stor nok til, at der er plads til at vende popcornene godt rundt. Smelt sukkeret under jævn varme – rør ikke i sukkeret, men ryst evt. gryden, så sukkeret smelter jævnt. Når sukkeret næsten er smeltet og er fint lysebrunt tilsættes smør og blandingen røres til en ensartet karamel. Tag gryden af varmen, tilsæt natron og rør det ud i karamellen – det bruser let op. Hæld popcornene i den varme karamel og rør rundt med en grydeske, så karamellen fordeles godt på alle popcornene. Bred popcornene ud på et stykke bagepapir og drys med lakridsgranulat, imens karamellen stadig er varm og klistret. Bræk popcornene fra hinanden i mundrette bider og opbevar i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)