Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Avocado fritter – sprøde fritter af avocado.

6 kommentarer
Forretter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Snacks
Gå direkte til opskriften

Vi har stort set altid avocado i huset og jeg spiser dem næsten dagligt til frokost, fx i salater, sammen med fisk eller skaldyr, i sandwich, som guacamole eller på et stykke ristet rugbrød med lidt citronsaft, groft flagesalt og sort peber. Det sidste er pt. én af favoritterne, men jeg er også mere end almindeligt glad for sprødt, ristet rugbrød.

Disse her skønne og sprøde hapsere, som er lavet på avocado, er jeg dog blevet temmelig afhængig af på det sidste. Bare lige drysset med havsalt og dryppet med et par dråber citronsaft smager de virkelig skønt, men skal det være ekstra godt, rører jeg et par spiseskefulde mayonnaise sammen med chilipulver og salt til en chilimayo, som de små, sprøde fritter kan dyppes i og så bliver det altså ikke bedre. En sådan portion kan spises som en let frokost, et mellemmåltid eller bare som en hyggesnack, men vil også gøre sig fint som hapser til en velkomstdrink eller lignende – jeg har i hvert fald en ide om, at de sprøde avocado-fritter skal indgå i sortimentet af grill-appetizers, som vi nipper til, imens vi venter på, at kullene til grillen skal blive klar.

Fritterne er ret nemme at lave – jeg bager dem bare lige i ovnen, og så bruger jeg panko rasp, som jeg synes giver et ekstra sprødt og lækkert resultat. Jeg er dog sikker på, at man også kan bruge helt almindelig rasp, hvis man ikke lige kan skaffe panko, men det fås i de fleste større supermarkeder og står gerne sammen med de asiatiske produkter. Hvis man vil ønsker sine avocado fritter endnu mere sprøde og gyldentbrune, kan man dybstege dem i olie i en gryde – det er knap så nemt, eller sundt, som denne her udgave og personligt foretrækker jeg den ovnbagte version, men de dybstegte, sprøde fritter smager nu også temmelig okay.

5 fra 1 stemme

Avocado fritter

Bagetid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 personer (snack)

Ingredienser

 • 2 modne avocadoer (endelig ikke alt for bløde)
 • 1 æg
 • dl panko rasp (alm. rasp kan også bruges)
 • salt

Fremgangsmåde

 • Del avocadoerne. Fjern sten og skræl og skær hver avocado ud i 8 både.
 • Slå ægget ud i en skål og pisk det let sammen.
 • Kom panko rasp og lidt salt i en anden skål.
 • Paner avocadostykkerne ved først at dyppe dem i sammenpisket æg og herefter i rasp og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Bag avocadostykkerne ved 200 °C (varmluft) i 10-15 minutter, indtil raspen er blevet fint lysebrun.
 • Server de lune avocado fritter med et drys salt, citronbåde og evt. hjemmelavet chilimayo.
 • Avocado fritter er bedst, når de er helt nylavede. Fritterne er ikke fryseegnede.

 

Se også - 

 

Hjemmelavet chili mayo

 

Guacamole 

 
Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hendrika
7 år siden

Hej Anbe-Katrine, Jeg tror at man kan sagtens bruge knuste cornflakes i stedet for panko eller rasp. Hapserne bliver glutenfri på denne måde.

Bettina
7 år siden

Hej Anne-Kathrine,
Lyder såååå lækkert. Det må også prøves men hvad er Panko Rasp?

Hilsen
Bettina

Sanne
5 år siden

Ej hvor er de lækre advokado med pankorasp. Jeg kommer dog en masse krydderier i raspen inden….
Har lige lavet hel ovnbagt rødfisk med advokadoerne, ærter og hollandaisesovs. Mega lækkert.