Indlægget er sponsoreret, men holdning, opskrift og ord er helt mine egne.

Der var engang, og det er faktisk ikke så længe siden, hvor jeg levede i fast overbevist om, at jeg aldrig ville komme til at spise chiapuddings, eller chiagrød som det også kaldes på dansk. Altså, at få serveret sådan en skålfuld gelé til morgenmad var bare overhovedet ikke noget, som jeg kunne forestille mig, at jeg ville bryde mig om – ligesom jeg heller ikke er specielt vild med buddinger og lignende.

Alligevel lod jeg mig langt om længe overtale til at prøve de små vidunderfrø. De er jo seriøst overalt, så det var efterhånden svært at undgå og nysgerrigheden tog jo også over til sidst, men jeg havde alligevel ikke regnet med, at chiagrød ligefrem kunne gå hen blive en af mine morgenmadsfavoritter. Jeg rører de små frø op i yoghurt eller skyr om aftenen, dækker skålen til og spiser så grøden til morgenmad eller som et hurtigt mellemmåltid. Det som i første omgang afholdt mig fra at afprøve chiafrø, nemlig den let, gelerede konsistens, har vist sig overhovedet ikke at være noget problem – frøene føles nærmest som passionsfrugtkerner, når de tygges og konsistensen minder på ingen måde om hverken budding og lignende.

Er man, som jeg, sådan lidt nybegynder inden for det der chia-univers, så kan jeg fortælle, at jeg har brugt disse her økologiske chiafrø, som jeg har fundet inde på Bodylab’s webshop. En hurtig googlesøgning kan desuden fortælle, at chiafrø oprindeligt blev dyrket i Syd- og Mellemamerika, men af en eller anden grund forsvandt de næsten, indtil de igen kom frem i 1990’erne. Frøene er fyldt med kostfibre, protein og omega-3 fedtsyrer, hvilket nok er en af grundende til, at de ikke bare er blevet “genopdaget”, men også er blevet voldsomt populære og i dag betegnes som superfood. Frøene kan bruges til chiagrød, som topping, i smoothies eller i bagværk – man skal dog være opmærksom på, at det anbefales højst at indtage 2 spsk chiafrø om dagen.

IMG_4579

Jeg spiser chiagrøden med frisk frugt eller bær på toppen og også gerne et drys kakaonips, som jeg ligeledes har fundet hos Bodylab. Kakaonips er tørrede og afskallede kakaobønner, som er blevet knust – der er altså tale om chokolade i den allermest simple form og selvom de ikke smager sådan helt fantastisk, hvis de spises rent, så er de perfekte til lige at give et strejf af chokolade, når de bruges som topping på diverse morgenmad eller lignende.

Chiagrød a la koldskål med vanille og citron.

1 pers.

1 dl mælk

1 dl skyr med vanillesmag

½ tsk vanillepulver

1-2 spsk citronsaft

2 spsk chiafrø

Evt. frugt og kakaonips til servering

Kom mælk, skyr, vanillepulver, citronsaft og chiafrø i en skål og rør det sammen. Dæk skålen til og stil den på køl natten over. Dagen efter røres grøden igennem og smages evt. til med ekstra vanille eller citron, inden den anrettes med frisk frugt og kakaonips.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)