Så har vi taget hul på endnu en måned, faktisk er april allerede et par dage gammel, eller 5 for at være helt nøjagtig, og som sædvanlig synes jeg, at tiden bare er fløjet af sted. April har lagt hårdt ud med særdeles fint vejr, høje temperaturer (i går spottede jeg 17 grader) og masser af forårsfornemmelser. Når vi går ture, kan vi se de mange anemoner og store, fede knopper på buske og træer, som bare venter på at springe ud i solen – og i det hele taget synes jeg, at april er sådan en måned, som er springfyldt med forventning, om det som snart skal komme – sommer og sol, grønne blade på træerne, blomster og lange aftener på terrassen.

 

 

I april glæder jeg mig til…

  • At plukke små fine buketter af anemoner, når jeg går tur i skoven med Villy. Godt nok har han sjældent tålmodighed til det helt store blomsterplukkeri, for der er rådyr, som skal gøes af og mulvarpeskud, der skal tisses på, men en buket anemoner kan jeg godt lige få lov til at plukke, hvis jeg ikke er alt for lang tid om det.
  • At vores kæmpestore og helt fantastisk smukke, japanske kirsebær springer ud med alle sine lyserøde blomster. Den er helt enorm stor og vanvittig flot og så står den helt ud til vejen, så der er jævnligt folk, som standser og fotograferer den, når den er på sit højeste. Egentligt burde den skæres lidt ned, men nu får den i hvert fald lov til at blomstre endnu et år og så ser vi på det til efteråret.
  • At bruge de første spæde rabarber, som allerede nu er kommet op ad jorden, til en lækker rabarberkompot med vanille, som kan spises på skyr eller yoghurt, til pandekager eller måske til en stegt kylling. Men det kommer nu nok til at vente til slutningen af måneden, for det er næsten synd at plukke dem, imens de stadig er alt for små.
  • At nyde en frokost, en cafe latte og et stykke kage eller lignende i solen på en café med udendørs servering sammen med Morten. Det er bare det bedste, at sidde og nyde solen, imens man hygger med en god frokost.
  • At køre en tur til Middelfart og Hindsgavl slot og plukke fine, lysegrønne ramsløg til madlavningen, blandt andet denne her skønne smørbønne-puré med ramsløg, som er fantastisk både som dip til grønsagsstænger og sandwichspread. Måske også nyde sæsonens første isvaffel og gå en tur på havnen og i Middelfarts hyggelige gader, når nu vi er der.
  • Måske at få bygget et par plantekasser til haven og få anlagt et rigtigt krydderurtebed. Tidligere har jeg haft krydderurterne i krukker på terrassen og jeg kommer nok fortsat til at have nogle stående i krukker, for jeg synes, det er enormt hyggeligt, men det ville nu også være dejligt, at få lavet et rigtigt højbed til blandt andet persille og purløg. Mynten bliver dog fortsæt i en krukke, hvor jeg kan holde øje med den 🙂
  • At få sat mig ned sammen med Morten og få arrangeret vores sommerferie. Vi har begge ideer, men det skal jo lige stykkes sammen og planlægningsprocessen er bare noget af det hyggeligste.
  • At der bliver et par dejlige dage med masser af sol og varme, så frokosten kan nydes på terrassen med udsigt til søen og alle fuglene og så vil jeg have hjemmelavet rygeostsalat med små, lækre radisser til. Jeg har ikke noget imod at pakke mig godt ind og finde en krog med læ og drikke en kop kaffe i marts, men når vi snakker frokost, så vil jeg gerne have fuld sol og ikke alt for meget overtøj og sådan et par dage håber jeg at få i løbet af april. Aftensmad udendørs må vi vist til gengæld vente lidt med endnu, men grille kan vi selvfølgelig sagtens, når bare vi spiser indendørs.
  • At jeg i slutningen af april skal med min mor og min lillebrors kæreste på et spaophold på Vejle Fjord. Når man bor i Vejle, så er det faktisk ikke rigtigt et sted man tænker på at komme, så jeg har aldrig været der, men min mor har givet os tre et ophold og jeg tror, det bliver helt vildt lækkert og ikke mindste hyggeligt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)