Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Lækker og spicy chilisuppe…

8 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Det bliver alligevel ikke en broccolitærte med bacon, som vi spiser til aftensmad i aften, inden vi kaster os over de hjemmebagte hveder med smør, selvom jeg indrømmer, at jeg snakkede om broccolitærte i ugens madplan. Den idé er nu skrottet til fordel for en portion dejlig, varm suppe – det er jo nødt til at være noget aftensmad, som ikke mætter alt for meget eller ligger for tungt, for der skal jo være plads til hvederne bagefter, men med dette her vejr – masser af blæst og truende skyer – fik jeg simpelthen sådan lyst til en portion suppe at varme mig på.

Valget faldt på en chilisuppe, en skøn og let spicy suppe, som jeg engang har fået opskriften på fra en af min mors medarbejdere og det er virkelig en lækker suppe. Den er supernem at lave og minder en smule om tomatsuppe – måske fordi jeg blender suppen, men det kan man jo bare lade være med, og så smager den bare ganske forrygende og giver varmen helt ud i tæerne.

Det tog omkring 25 minutter for mig at lave suppen, som nu står klar i køkkenet og er lige til at varme, når vi engang skal have aftensmad, men i første omgang snuppede jeg en skålfuld til min frokost og det var bare lige, hvad jeg trængte til. Der er ikke noget som varm suppe på sådan nogle halvkolde forårsdage, hvor solen ikke rigtigt kan beslutte sig for, hvorvidt den skal være fremme eller ej og flagene smælder i vinden.

Suppen er en smule stærk – det er jo trods alt en chilisuppe, men styrken kan ned- eller opjusteres alt efter ønske. Ønsker man en lidt mildere suppe, så kan man nøjes med at bruge én dåse chili tomater og i stedet udskifte den anden dåse med almindelige, hakkede tomater og ønsker man en lidt stærkere suppe, kan der tilsættes en rød, finthakket chili til suppen, eller der kan serveres frisk chili i tynde skiver eller chili olie oven på suppen. Man kan også sagtens servere lidt sprødstegt bacon eller lignende til at drysse ovenpå suppen, men vi foretrækker en klat kølende creme fraiche og så er drys forårsløg, som bidrager med både knas og bid.

4,50 fra 6 stemmer

Chilisuppe

Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (hakket)
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 1 bdt forårsløg (skåret i ringe)
 • 2 ds hakkede tomater med chili
 • 8 dl grønsags- eller hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
 • dl madlavningsfløde
 • 1 tsk sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og forårsløg heri – gem lidt af den grønne top fra forårsløgene til pynt. 
 • Tilsæt hakkede tomater og bouillon til gryden, læg låg på og lad suppen simre i ca. 15 minutter. 
 • Tilsæt madlavningsfløde og blend suppen glat med en stavblender.
 •  Varm suppen igennem og smag til med sukker, salt og peber. Server suppen rygende varm med drys af forårsløg og evt. en klat creme fraiche.
Bliver der rester af suppen, så kan den sagtens fryses, så man kan lige så godt lave en god stor portion, når man alligevel er i gang. Så er der nem mad til en anden dag. 
Subscribe
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Line
7 år siden

Det er klart en suppe der skal på menuen når vi nærmere os efteråret og suppe igen skal på ugens madplan en gang i ugen. Skal dog lige høre om det er grøntsagsboullion du bruger eller?
Glæder mig allerede til det bliver koldere i vejret så man igen kan få suppe 🙂

Line
7 år siden

Tusinde tak for svar 🙂
Får tit inspiration til ugens suppe her på din blog (og masser af andre lækkerier).
Måske når efteråret nærmere sig, at du kunne samle alle dine lækre supper i et indlæg – tænk hvis der er nogen jeg er gået klip af? Blot en tanke.

Anette
3 år siden

5 stars
En rigtig god suppe, som er hurtig at lave. What’s not to like🙂

Victor Strauss
2 år siden

Hej. Suppen er lækker. Dog tænkte jeg på, hvorfor det hedder en Chilisuppe, når der hovedsageligt er tomater i?