Det bliver alligevel ikke en broccolitærte med bacon, som vi spiser til aftensmad i aften, inden vi kaster os over de hjemmebagte hveder med smør, selvom jeg indrømmer, at jeg snakkede om broccolitærte i ugens madplan. Den idé er nu skrottet til fordel for en portion dejlig, varm suppe – det er jo nødt til at være noget aftensmad, som ikke mætter alt for meget eller ligger for tungt, for der skal jo være plads til hvederne bagefter, men med dette her vejr – masser af blæst og truende skyer – fik jeg simpelthen sådan lyst til en portion suppe at varme mig på.
Valget faldt på en chilisuppe, en skøn og let spicy suppe, som jeg engang har fået opskriften på fra en af min mors medarbejdere og det er virkelig en lækker suppe. Den er supernem at lave og minder en smule om tomatsuppe – måske fordi jeg blender suppen, men det kan man jo bare lade være med, og så smager den bare ganske forrygende og giver varmen helt ud i tæerne.
Det tog omkring 25 minutter for mig at lave suppen, som nu står klar i køkkenet og er lige til at varme, når vi engang skal have aftensmad, men i første omgang snuppede jeg en skålfuld til min frokost og det var bare lige, hvad jeg trængte til. Der er ikke noget som varm suppe på sådan nogle halvkolde forårsdage, hvor solen ikke rigtigt kan beslutte sig for, hvorvidt den skal være fremme eller ej og flagene smælder i vinden.
Suppen er en smule stærk – det er jo trods alt en chilisuppe, men styrken kan ned- eller opjusteres alt efter ønske. Ønsker man en lidt mildere suppe, så kan man nøjes med at bruge én dåse chili tomater og i stedet udskifte den anden dåse med almindelige, hakkede tomater og ønsker man en lidt stærkere suppe, kan der tilsættes en rød, finthakket chili til suppen, eller der kan serveres frisk chili i tynde skiver eller chili olie oven på suppen. Man kan også sagtens servere lidt sprødstegt bacon eller lignende til at drysse ovenpå suppen, men vi foretrækker en klat kølende creme fraiche og så er drys forårsløg, som bidrager med både knas og bid.

Chilisuppe
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 1 løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (hakkede)
- 1 bdt forårsløg (skåret i ringe)
- 2 ds hakkede tomater med chili
- 8 dl grønsags- eller hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
- 2½ dl madlavningsfløde
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og forårsløg heri – gem lidt af den grønne top fra forårsløgene til pynt.
- Tilsæt hakkede tomater og bouillon til gryden, læg låg på og lad suppen simre i ca. 15 minutter.
- Tilsæt madlavningsfløde og blend suppen glat med en stavblender.
- Varm suppen igennem og smag til med sukker, salt og peber. Server suppen rygende varm med drys af forårsløg og evt. en klat creme fraiche.
Det er klart en suppe der skal på menuen når vi nærmere os efteråret og suppe igen skal på ugens madplan en gang i ugen. Skal dog lige høre om det er grøntsagsboullion du bruger eller?
Glæder mig allerede til det bliver koldere i vejret så man igen kan få suppe 🙂
Line – Jeg bruger som oftest grønsagsbouillon, men hønsebouillon kan også bruges og det samme med okse, derfor har jeg bare skrevet bouillon 😉 Det er en skøn suppe, som giver varmen helt ned i tæerne. Ligesom Jer, får vi også gerne suppe én gang om ugen i løbet af efteråret og vinteren, og jeg glæder mig også allerede 😀
Tusinde tak for svar 🙂
Får tit inspiration til ugens suppe her på din blog (og masser af andre lækkerier).
Måske når efteråret nærmere sig, at du kunne samle alle dine lækre supper i et indlæg – tænk hvis der er nogen jeg er gået klip af? Blot en tanke.
Line – Super god idé, at lave et indlæg med supper, når vi nærmer os efterår og vinter. Har faktisk allerede lavet et indlæg, men der kommer jo hele tiden nye varianter til, så jeg kunne sagtens lave endnu et – indtil videre ligger det første her 😀
https://www.madenimitliv.dk/2016/01/10-skoenne-og-varme-supper-i-vinterkulden.html
En rigtig god suppe, som er hurtig at lave. What’s not to like🙂
Anette – Hvor er det bare dejligt at høre 😀
Hej. Suppen er lækker. Dog tænkte jeg på, hvorfor det hedder en Chilisuppe, når der hovedsageligt er tomater i?
Victor – Hihi, jeg ved faktisk ikke, hvorfor det hedder en chilisuppe. Dog vil jeg mene, at suppen smager væsentligt stærkere end en klassisk tomatsuppe pg tomaterne med chili, så det kan måske være derfor 🙂