Det bliver alligevel ikke en broccolitærte med bacon, som vi spiser til aftensmad i aften, inden vi kaster os over de hjemmebagte hveder med smør, selvom jeg indrømmer, at jeg snakkede om broccolitærte i ugens madplan. Den idé er nu skrottet til fordel for en portion dejlig, varm suppe – det er jo nødt til at være noget aftensmad, som ikke mætter alt for meget eller ligger for tungt, for der skal jo være plads til hvederne bagefter, men med dette her vejr – masser af blæst og truende skyer – fik jeg simpelthen sådan lyst til en portion suppe at varme mig på.

Valget faldt på en chilisuppe, en skøn og let spicy suppe, som jeg engang har fået opskriften på fra en af min mors medarbejdere og det er virkelig en lækker suppe. Den er supernem at lave og minder en smule om tomatsuppe – måske fordi jeg blender suppen, men det kan man jo bare lade være med, og så smager den bare ganske forrygende og giver varmen helt ud i tæerne.

Det tog omkring 25 minutter for mig at lave suppen, som nu står klar i køkkenet og er lige til at varme, når vi engang skal have aftensmad, men i første omgang snuppede jeg en skålfuld til min frokost og det var bare lige, hvad jeg trængte til. Der er ikke noget som varm suppe på sådan nogle halvkolde forårsdage, hvor solen ikke rigtigt kan beslutte sig for, hvorvidt den skal være fremme eller ej og flagene smælder i vinden.

Suppen er en smule stærk – det er jo trods alt en chilisuppe, men styrken kan ned- eller opjusteres alt efter ønske. Ønsker man en lidt mildere suppe, så kan man nøjes med at bruge én dåse chili tomater og i stedet udskifte den anden dåse med almindelige, hakkede tomater og ønsker man en lidt stærkere suppe, kan der tilsættes en rød, finthakket chili til suppen, eller der kan serveres frisk chili i tynde skiver eller chili olie oven på suppen. Man kan også sagtens servere lidt sprødstegt bacon eller lignende til at drysse ovenpå suppen, men vi foretrækker en klat kølende creme fraiche og så er drys forårsløg, som bidrager med både knas og bid.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 3 stemmer

Chilisuppe

Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (hakket)
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 1 bdt forårsløg (skåret i ringe)
 • 2 ds hakkede tomater med chili
 • 8 dl grønsags- eller hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
 • dl madlavningsfløde
 • 1 tsk sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og forårsløg heri – gem lidt af den grønne top fra forårsløgene til pynt. 
 • Tilsæt hakkede tomater og bouillon til gryden, læg låg på og lad suppen simre i ca. 15 minutter. 
 • Tilsæt madlavningsfløde og blend suppen glat med en stavblender.
 •  Varm suppen igennem og smag til med sukker, salt og peber. Server suppen rygende varm med drys af forårsløg og evt. en klat creme fraiche.

Noter

Bliver der rester af suppen, så kan den sagtens fryses, så man kan lige så godt lave en god stor portion, når man alligevel er i gang. Så er der nem mad til en anden dag. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)