Disse her mandler, som jeg har lavet her til formiddag, smager fuldstændig fantastisk af lakrids og så har de lige et lille bitte strejf af salt, selvom det overhovedet ikke kan sammenlignes med almindelige saltmandler eller soyamandler for den sags skyld – smagen er nok nærmere sådan lidt a la saltlakrids, hvilket jeg har meget svært ved at stå for.

Mandlerne er meget nemme at lave, de indeholder bare 4 ingredienser, hvoraf den ene er vand og så tager de kun omkring 10 minutters tid at forberede + 10 minutters bagning i ovnen, men det tæller ikke rigtigt, vel?. De er helt perfekte at servere til en fredag aften på sofaen i selskab med en god film, måske et par stykker lækker chokolade og et glas vin – det er i hvert fald planerne for vores fredag aften.

IMG_4533

Udover at fungere som sofa-hygge på en fredag eller lørdag aften, så er mandlerne også geniale at pakke ned i en lille bøtte og tage med på madpakke som et mellemmåltid eller måske bare til at have i tasken, når lækkersulten melder sig. Der er ikke tilsat sukker eller lignende, så mandlerne er en helt igennem sund snack, hvilket jeg rigtig godt kan lide, nu hvor kalenderen siger april og sommeren for alvor rykker tættere på – hvem kunne ikke bruge lidt lækkert, som oven i købet er sundt, når det snart igen er tid til bare arme, bikini og shorts?

Jeg har lavet en lille opskriftsvideo, imens jeg forberedte mandlerne og som sædvanlig kan den ses her på Maden i mit liv’s youtube kanal sammen med de andre opskriftsvideoer, som jeg har optaget.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Lakridsmandler med havsalt

Samlet tid20 min

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 1 tsk havsalt
  • 2 tsk rålakridspulver
  • 100 gr mandler

Fremgangsmåde

  • Hæld vandet i en skål, tilsæt salt og lakridspulver og rør rundt til salt og lakrids er nogenlunde opløst. Tilsæt mandlerne. 
  • Hæld blandingen på en stegepande og kog ved jævn varme og under jævnlig omrøring til lakridsvandet er fordampet.
  • Fordel mandlerne på en bageplade og bag mandlerne ved 150 °C (varmluft) i 10-15 minutter. Rod rundt i mandlerne et par gange undervejs.
  • Tag mandlerne ud af ovnen, drys evt. med lidt ekstra lakridspulver og køl dem af. Opbevar i en lufttæt bøtte.

Noter

Mandlerne kan holde sig i ret lang tid, men de smager selvfølgelig bedst, når de er relativt frisklavede. Jeg anbefaler derfor, at man spiser dem indenfor 1-2 uger. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)