Madplan uge 16…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Imens jeg sad og skrev overskriften til dette her indlæg – Madplan uge 16 – slog det mig pludselig, at vi allerede er over halvejs igennem foråret – nu er der godt nok ikke lang tid til sol og sommer, lune aftener på terrassen og lækker mad fra grillen. Jeg forstår slet ikke, hvor vinteren, marts måned og det halve af april blev af, men det er vist kendetegnende for at blive lidt ældre – pludselig forsvinder tiden nærmest mellem hænderne på en og det gælder bare om, at forsøge at nyde det hele så meget som muligt.

Weekenden er i hvert fald blevet nydt i fulde drag, for vi har været til Øko dag og set køerne danse af glæde over, at de igen blev lukket ud på græs – sådan et syn gør altså bare glæden ved økologiske mejeriprodukter endnu større. Vi har haft en kaffekurv med og spist lækre, grillede pølser og skøn kage og dagen har i det hele taget bare været noget så hyggelig. Nu venter en ny uge forude og det bliver en af de korte, for på torsdag er det som bekendt Store Bededag, så vi vil glæde os til en fridag fredag og se frem til en ekstra lang weekend.

Madplan uge 16.

Mandag – Vi skal have tomatlasagne med bechamelsauce, som efter min mening er en ganske forrygende vegetar-ret, men den kan nu også sagtens gøre det ud for tilbehør til en kødret, fx lækre og krydrede oksekødsfrikadeller eller stegt kylling, ligesom man selvfølgelig kan tilsætte lidt kød til lasagnen.

Tirsdag – Tirsdag aften står menuen på en cremet pastasalat med tun og masser af grønt. En aftensmadsfavorit, som er dejlig nem at lave og så bliver der gerne lækre rester til frokosten dagen aften. Tilbehøret bliver groft flute.

Onsdag – Onsdag står den på madklub hos Tommy og Kim. Jeg skal derfor ikke tænke på aftensmad, men slipper til gengæld heller ikke helt for at lægge hovedet i blød – jeg skal nemlig finde på en lækker dessert eller lidt sødt til kaffen, som vi kan tage med derover.

Torsdag – Torsdag spises der som bekendt varme hveder over det ganske land og selvfølgelig skal jeg også bage en portion efter min sædvanlige opskrift på varme hveder, som er utrolig nem at gå til og en af de virkelig populære opskrifter på bloggen. I år er der dog den lille detalje, at mine forældre, som vi plejer at spise hveder sammen med, er på ferie i Tyskland og vi rykker derfor de varme hveder og det medfølgende pølse og ostebord til lørdag aften, meeeen Morten og jeg skal nu have et par ristede hveder med smør til vores aftente alligevel. Aftensmaden bliver af samme grund noget let – vi skal jo gemme appetitten til hvederne, så jeg tror vi skal have en tærte af en slags, måske en broccolitærte med bacon.

Fredag – Flæskesteg med sprøde svær og alt det traditionelle tilbehør – der skal kort sagt ikke mangle hverken sauce, kartofler, rødkål, brunede kartofler eller surt. Satser på, at der også bliver rester til en flæskestegssandwich eller 2, som vi kan spise til frokost i løbet af weekenden.

Lørdag – Lørdag aften står den så på forsinket hygge og hjemmebagte varme hvedeknopper med pølse- og ostebord hos mine forældre. Faktisk slet ikke så dårligt, at få lov til at spise hveder 2 gange og mon ikke mine forældre oven i købet har en masse forskellige, lækre slags pålæg med hjem fra Tyskland?

Søndag – Søndag står menuen på en shepherd’s pie med chorizo og oksekød og et tykt og lækkert låg af gylden, bagt kartoffelmos. Comfort food når det er bedst og rigtig søndagsmad.

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)