Madplan uge 17…

4 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Uge 16 går så småt på hæld og efter en forlænget Store Bededags weekend, som blandt andet har budt på det dejligste, lune forårsvejr – og et snevejr her til morgen??? – har jeg her til aften siddet og arbejdet på madplanen for den kommende uge. Der er ikke de store udskejelser på madplanen for uge 17 – der er fokus på let og lækker forårsmad og så er der en madklub at se frem til, men ellers har den begivenhed, som jeg ser allermest frem til i den kommende uge, ikke så meget med mad at gøre – og så alligevel. Jeg skal nemlig på wellness ophold med 3 retters gourmetmiddag i weekenden.

Madplan uge 17.

Mandag – Selvom det stadig er lidt tideligt på sæsonen, så er det altså ved at være tid til asparges og da jeg er ret vild med de lækre, grønne stængler, så kan jeg ikke vente ret meget længere. Den kommende uge byder derfor på en aspargestærte med bacon – en nem og lækker tærte, som smager af forår og sommer.

Tirsdag – Jeg har planer om, at prøve en opskrift på spaghetti bolognaise, som jeg har set i et program i fjernsynet. Bolognaisen er uden kød og i stedet lavet med linser og opskriften kommer selvfølgelig på bloggen efterfølgende. Derudover tror jeg, at jeg vil bage en portion søde og syrlige rabarberscones af de første, små spæde rabarberskud, som vi kan få til vores aftente.

Onsdag – Jeg har en stor og lækker kylling liggende i køleskabet og jeg har planer om, at den skal koges onsdag, hvor jeg har fri fra skole og tid til at kaste mig over projektet, selvom det ikke ligefrem er vanskeligt at koge en kylling. En del af suppen og halvdelen af kyllingekødet og bliver brugt til tarteletter med høns (kylling) i asparges til aftensmad. Den anden halvdel af kyllingekødet gemmer jeg til aftensmad søndag.

Torsdag – Torsdag er det vores tur til at holde madklub og jeg tror, vi skal have en kogt hamburgerryg eller noget lignende. Tilbehøret bliver en form for kartofler i fad, som skal bages i ovnen og så noget grønt af en art. Ja, som I måske kan fornemme, så er menuen ikke helt på plads endnu, men heldigvis kommer Tommy og Kim jo med dessert, eller lidt sødt til kaffen, så det behøver jeg ikke tænke på.

Fredag – Resterne fra torsdagens hamburgerryg – endestykker mm. – bliver skåret i små tern og kommer i en breadpudding med skinke, ost og tomat – en forrygende måde at få brugt diverse rester på, som minder en smule om tærte. Tilbehøret bliver en grøn salat.

Lørdag – Lørdag skal jeg overhovedet ikke tænke på andet end selvforkælelse. Jeg er nemlig så heldig, at min mor har inviteret min lillebrors kæreste og mig med hende på wellness ophold på Vejle Fjord fra lørdag til søndag. Vi skal forkæles, bo i en lækker suite, hygge os, grine, snakke, spise en lækker 3 retters middag og en skøn morgenbuffet og så skal vi ellers bare nyde alt hvad de har at byde på ude på Vejle Fjord. Er der noget at sige til, at jeg glæder mig?

Søndag – Nem og lækker søndagsmiddag i form af en cremet pastasalat med kylling, bacon og masser af grøntsager. Skøn aftensmad, som kan laves i forvejen og blot skal sættes på bordet, når man er klar til at spise, hvilket er vældig smart, når jeg ikke er helt sikker på, hvornår jeg er hjemme fra Vejle Fjord. Jeg har derfor en idé om, at Morten kan lave aftensmaden klar og så kan jeg måske omvendt byde ind med lidt lækker dessert i form af små chokoladekager med flydende midte – en lynhurtig dessert, der smager forrygende og er en helt perfekt afslutning på en dejlig weekend. Gerne spist i sofaen imens man hygger med en god film.

 

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Inge
6 år siden

Torsdags-madklubben med kogt hamburgerryg kunne jo ledsages af http://viva-italia.dk/italiensk-kartoffelfad-med-tomatsalat-og-flanksteak/
altså kun kartoflerne. Det er et kartoffelfad vi vender tilbage til gang på gang 🙂

Jette
6 år siden

Hejsa
Har jeg overset opskriften på den bolognaise uden kød -er så nysgerrig efter opskriften da vi altid har en kødfri dag om ugen -er altid på jagt efter nye opskrifter ?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)