Vi har stort set altid avocado i huset og jeg spiser dem næsten dagligt til frokost, fx i salater, sammen med fisk eller skaldyr, i sandwich, som guacamole eller på et stykke ristet rugbrød med lidt citronsaft, groft flagesalt og sort peber. Det sidste er pt. én af favoritterne, men jeg er også mere end almindeligt glad for sprødt, ristet rugbrød.

Disse her skønne og sprøde hapsere, som er lavet på avocado, er jeg dog blevet temmelig afhængig af på det sidste. Bare lige drysset med havsalt og dryppet med et par dråber citronsaft smager de virkelig skønt, men skal det være ekstra godt, rører jeg et par spiseskefulde mayonnaise sammen med chilipulver og salt til en chilimayo, som de små, sprøde fritter kan dyppes i og så bliver det altså ikke bedre. En sådan portion kan spises som en let frokost, et mellemmåltid eller bare som en hyggesnack, men vil også gøre sig fint som hapser til en velkomstdrink eller lignende – jeg har i hvert fald en ide om, at de sprøde avocado-fritter skal indgå i sortimentet af grill-appetizers, som vi nipper til, imens vi venter på, at kullene til grillen skal blive klar.

 

 

Fritterne er ret nemme at lave – jeg bager dem bare lige i ovnen, og så bruger jeg panko rasp, som jeg synes giver et ekstra sprødt og lækkert resultat. Jeg er dog sikker på, at man også kan bruge helt almindelig rasp, hvis man ikke lige kan skaffe panko, men det fås i de fleste større supermarkeder og står gerne sammen med de asiatiske produkter. Hvis man vil ønsker sine avocado fritter endnu mere sprøde og gyldentbrune, kan man dybstege dem i olie i en gryde – det er knap så nemt, eller sundt, som denne her udgave og personligt foretrækker jeg den ovnbagte version, men de dybstegte, sprøde fritter smager nu også temmelig okay.

Sprøde avocado-fritter med chili mayo.

1-2 pers.

1-2 modne avocado – dog ikke alt for modne.

1 æg, let sammenpisket

½ tsk salt

1½ dl panko rasp

Del avocadoerne i halve og fjern stenene. Del dem herefter i kvarte og pil skrællen af hvert stykke. De fire kvarte stykker avocado deles endnu engang, så der nu er 8 avocadobåde, som først dyppes i sammenpisket æg og herefter vendes i panko rasp rørt sammen med lidt salt. Sæt en bageplade beklædt med bagepapir i ovnen og varm ovn og plade op til 200 grader. Tag pladen ud, læg de panerede avocadostykker på pladen og sæt den tilbage i ovnen. Bag ved 200 grader i 10-15 minutter til raspen er blevet fint lysebrun. Server de lune avocado fritter med et drys havsalt, citronbåde og chilimayo.

Chilimayo.

2-3 spsk god mayonnaise – evt. hjemmelavet

chilipulver efter smag

1 nip salt

Rør mayonnaise, chilipulver og salt sammen og server til avocado-fritterne. Skal opbevares på køl, hvis der bliver rester.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)