I de sidste par dage har der stået teriyaki på menuen herhjemme. Nærmere bestemt en omgang kødboller a la Lady og Vagabonden, men i stedet for at køre den traditionelle, italienske stil med oksekød, tomatsauce og spaghetti, ville jeg give retten et asiatisk twist. Jeg lavede derfor stegte nudler med grønsager, som blev serveret med de skønneste teriyaki glaserede kødboller og jeg må indrømme, at jeg blev ret hooked på den der søde og let salte smag, som kødbollerne får, når de vendes i en marinade af honning og teriyakisauce.
Retten indeholder et par delelementer, idet kødbollerne og de stegte nudler med grønsager faktisk udgør 2 selvstændige retter. Men hvis bare man sørger for at have snittet grønsagerne og kogt nudlerne, kan man sagtens svinge både nudler og glasering af kødbollerne på komfuret på samme tid.
I øvrigt synes jeg, at det er lidt sjovt, at få serveret en ret, som på én gang ser så velkendt ud, men som alligevel smager helt anderledes og jeg skal så ganske afgjort i gang med at eksperimentere lidt mere med det asiatiske køkken. Det er for dårligt, at mine erfaringer begrænser sig til take away bokse og “En lykkelig familie” og forårsruller fra den lokale kineser grill, selvom omtalte grill, når det skal være, faktisk er ganske udmærket.

Stegte nudler med kødboller og grønt
Ingredienser
- 400 gr hakket svinekød (hakket kylling kan også bruges)
- 1 løg (revet)
- 1 fed hvidløg (presset)
- 1 æg
- 2 spsk hvedemel
- ½ dl honning
- ½ dl teriyakisauce
- olie til stegning
- 2 gulerødder (skrællede og skåret i strimler)
- 1 rød peberfrugt (skåret i strimler)
- 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe på skrå)
- 250 gr ægnudler (kogte og afkølede)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Rør det hakkede kød sammen med løg, hvidløg, æg, hvedemel, salt og peber.
- Form farsen til små kødboller på størrelse med valnødder og steg dem i lidt olie på en pande. Ryst panden jævnligt, så kødbollerne forbliver nogenlunde runde.
- Tag kødbollerne af panden og rengør den. Hæld herefter honning og teriyakisauce på panden og bring det i kog under jævn varme.
- Læg kødbollerne tilbage på panden og vend dem jævnligt rundt, indtil marinaden tykner og samler sig om kødbollerne. Når alle kødbollerne er dækket af honning-teriyakisaucen tages panden af varmen.
- Varm 1 spsk olie op i en wok eller sauterpande og sauter gulerødderne heri et par minutter.
- Tilsæt herefter peberfrugt og til sidst forårsløg til panden. Hold evt. lidt af den grønne top fra forårsløgene tilbage til pynt.
- Kom de kogte nudler i grønsagerne og lad det hele stege et par minutter under omrøring.
- Server de stegte nudler med teriyaki glaserede kødboller, et grønt drys forårsløg og soyasauce.
Super lækker ret – ikke sidste gang den står på menuen.
Christina – Det glæder mig, at I kunne lide den – jeg tror også snart, at vi skal have sådan en omgang igen 😀
Hele familien elsker den her ret. Jeg har lidt bøvl med at nudlerne hænger i panden. Gode råd?
Anja – Hmmm…. for at være ærlig, så har jeg aldrig prøvet, at nudlerne hang i. Bruger du en slip-let pande? Ellers er jeg glad for at høre, at hele familien er glad for retten 😀
En super lækker ret. Men nu har jeg også et barn under 1 år, som jo ikke må få honning. Kan det erstattes med sirup?
Kathrine – Jeg er sikker på, at du godt kan erstatte honning med lidt sirup eller sukker 🙂
Hvorfor skal peberfrugten skrælles?
Det er første gang jeg støder på det i en opskrift.
Tak for en fantastisk madblog, kører pt på anden uge med madplan.
Carina – Haha, det skal den sørme heller ikke. Det er en tastefejl fra min side, fordi alle de andre grøntsager skulle skrælles 😀 Jeg har lige rettet det til i opskriften 😀
Mums, det er en super lækker ret.
Maden i mit liv er en fantastisk blog,
som jeg følger og bruger flittigt🙂
Hanne – Hvor er det bare dejligt at høre – tak for din søde hilsen 😀